Esports

El Kern Pharma veu la llum

Tot i que de manera indirecta, la ciutat de Terrassa disposa d’un equip de ciclisme professional de nova creació. Es tracta del Kern Pharma, un equip professional gestionat per l’Asociación Deportiva Galibier de Navarra que va presentar ahir els seus corredors i el gruix de l’staff tècnic a les instal·lacions de Kern Pharma, al polígon industrial de Can Parellada de Terrassa.

Els catorze corredors que integren aquest equip de nova creació que s’estrenarà a principis de febrer a la tercera categoria del ciclisme internacional, l’UCI Continental, van ser presentats ahir amb tots els honors juntament amb el president de l’Asociación Deportiva Galibier, club responsable de l’històric equip navarrès Lizarte, la formació sub-23 que ha creat corredors de fama mundial com el vigent campió del Giro d’Itàlia, Richard Carapaz, o el guanyador de la Paris-Niza 2018, Marc Soler.

La joventut és la nota dominant del Kern Pharma. Només un dels ciclistes té més de 24 anys, el navarrès Enrique Sanz, que arriba procedent de l’Euskadi-Murias. Té 30 anys i porta nou temporades a l’elit. Igual que molts dels seus companys, el cap de files es va formar al Lizarte, una autèntica pedrera del ciclisme espanyol.

Tres ciclistes catalans
Tres dels corredors són catalans: Roger Adrià, Martí Márquez i Kiko Galván. Hi ha també dos estrangers, l’escalador colombià de només 19 anys Dani Méndez i el taiwanès Sergio Tu, vigent campió d’Àsia sub-23 en la modalitat de contrarrellotge.

Kern Pharma és una empresa familiar especialitzada en genèrics i en complements per a esportistes a través de la seva marca Finisher. El seu president, Raúl Díaz-Varela va ser l’encarregat d’obrir els discursos. "Compartim valors amb el nostre equip. Volem aportar talent i treballar en equip. A través del vostre treball aconseguirem notorietat i visibilitat. Esperem créixer junts", va explicar Díaz-Varela.

L’equip entrarà en competició aquest mes, entre el 30 de gener i el 2 de febrer a la Challenge de Mallorca. Correrà també la Volta a València, la Vuelta a Murcia, la Clásica de Almería i la Vuelta a Andalucía. Els ciclistes dirigits per Juanjo Oroz i Pablo Urtasun s’han inscrit també en sengles proves franceses: el Grand Prix Cycliste La Marseillaise i l’Étoile de Bessèges.

To Top