Esports

Quatre dies de sala

Entre avui dijous i el diumenge, l’atenció del hockey terrassenc se centrarà en el Campionat de Catalunya de hockey sala. Aprofitant l’aturada hivernal de les competicions de hockey, el mes de gener està tradicionalment destinat a la competició de sala. Enguany, en només quatre dies se sabran els noms dels respectius campions de les competicions masculina i femenina. Júnior i Barça són els dos únics equips no terrassencs d’un torneig de color netament local. Els pavellons de Can Salas i del Club Egara acolliran els partits de la primera fase, que tindran lloc entre avui, demà i dissabte al matí. Les semifinals masculines de dissabte a la tarda es disputaran al Club Egara i les femenines al pavelló de Can Salas. Les finals, però, tindran com a escenari el pavelló municipal de Can Jofresa aquest diumenge. La femenina començarà a dos quarts de sis de la tarda, mentre que la masculina començarà a partir de les set de la tarda.

L’única absència pel que fa als equips terrassencs és la del CD Terrassa, que no disputarà la competició masculina. Sí ho farà, a diferència de les últimes temporades, el Club Egara. Al Campionat de Catalunya femení sí que hi seran presents tant l’Atlètic com el Club Egara i el CD Terrassa.

Competició femenina
Els representants terrassencs parteixen entre els principals favorits al títol tant en la categoria masculina com en la femenina. Pel que fa al Campionat de Catalunya masculí, sis dels vuit equips participants són terrassencs. Atlètic Terrassa, Vallès, Club de Tennis Les Fonts i Júnior competiran al grup "A" a la primera fase. Al grup "B", Club Egara, Egara 1935 i Can Salas seran els tres representants locals i s’enfrontaran al FC Barcelona. L’RC Polo, que no acostuma a disputar les competicions de sala, és la gran absència.

El títol català l’han guanyat equips terrassencs diferents en quatre de les cinc últimes edicions. L’Atlètic, gran dominador del palmarès, es va imposar l’any 2015 per "shoot-outs" davant del Júnior després d’empatar a tres i és també el vigent campió després de vèncer per 3 a 2 a l’Egara. El CT Les Fonts, format per jugadors de clubs de la ciutat de Terrassa, es va proclamar campió l’any 2016 en vèncer per "shoot-outs" un Egara que li va tornar la moneda l’any següent.

Seran quatre (de sis participants) els equips egarencs que lluitaran per un títol femení que el Júnior de Sant Cugat del Vallès s’ha endut en tres de les cinc darreres edicions. Els últims triomfs locals són els de l’Atlètic l’any 2015 i l’Egara en la passada edició. Club Egara i el CD Terrassa compartiran el grup "A" amb el Barça, mentre que al "B" els dos equips de l’Atlètic tindran al grup el Júnior. Al torneig femení, els vaticinis estan més oberts que mai i gairebé qualsevol dels sis participants poden guanyar.

Finals masculines

2015 Atlètic – Júnior 3 – 3

2016 Les Fonts – Club Egara 3 – 3

2017 Club Egara – Les Fonts 4 – 4

2018 Barça – CD Terrassa 1 – 0

2019 Atlètic – Club Egara 3 – 2

Finals femenines

2015 Atlètic – CD Terrassa 2 – 2

2016 Júnior – Club Egara 5 – 1

2017 Júnior – CD Terrassa 2 – 1

2018 Júnior – Club Egara (lligueta)

2019 Club Egara – Júnior 2 – 1

To Top