Empat quan sonava la campana

Quan tot semblava perdut, quan la derrota s’endevinava inevitable, quan l’Europa acariciava la remuntada, va arribar un penal, el segon favorable al San Cristóbal. Júnior no va fallar i els parroquials van poder esgarrapar un punt amb cert regust de victòria, tal com es va desenvolupar tot durant el temps reglamentari. Va ser un gol en gran part curatiu, que permetia sumar un punt quan semblava que no n’hi hauria cap i que certificava que, després d’uns partits a casa amb dubtes, el conjunt que prepara Oliver Ballabriga ha recuperat l’etiqueta de ser un equip molt complicat de superar quan actua de local.

El partit va començar, com es presumia, amb l’Europa apoderant-se de la pilota. El conjunt barceloní, amb aspiracions d’estar entre els privilegiats, arribava al Municipal de Ca n’Anglada com a clar favorit i va voler imposar la seva llei, amb una constant entrada per les bandes, especialment per la dreta, amb centrades que l’ordenada defensa local va saber rebutjar. Per alt, els visitants no feien mal i intentaven combinar però sense èxit.

Jordi Cano va ser el primer a provar sort per part de l’Europa, però Adri Menárguez va aturar sense dificultats. El San Cristóbal gairebé no trenava jugades atacants però, al quart d’hora de joc, després d’una acció de Ricki, Ruy Gama va lluitar fins al final per una pilota, fins que el porter Marc Priego el va enderrocar. Un clar penal, que l’àrbitre no va dubtar ni un segon en assenyalar i que el mateix Ruy Gama va transformar.

Tot es posava de cara pels de Ballabriga, que van continuar forts a la zona de la rereguarda, davant un Europa que volia intensificar les seves accions ofensives, però que només podia intentar-ho amb xuts de lluny. Prats, amb un tret amb molta intenció, va fregar l’empat però va rematar fora.

Fins al final dels primers 45 minuts, els barcelonins van continuar manant i controlant el panorama, amb molta possessió de la pilota i poca verticalitat, però la defensa del San Cristóbal, molt ferma, no deixava escletxes. En atac, els parroquials apareixien poc, però així i tot va fabricar alguna opció, com una combinació entre Éric Zárate i Ruy Gama que Mario Cantí no va poder connectar, o amb una jugada de Ricki, que va acabar amb un xut que Marc Priego va aturar sense complicacions.

A la segona meitat, el partit va fer una bolcada important molt aviat. Mario Cantí va veure com l’àrbitre l’amonestava dues vegades amb targeta groga, en un període que no gaire més ampli que els cinc minuts, i el San Cristóbal es va quedar amb deu jugadors amb gairebé tota una part per disputar. A més, dos minuts més tard de l’expulsió del davanter local, els visitants van aconseguir la igualada, després d’un córner, en una acció que va acabar amb un bon xut de Prats des de la banda esquerra.

Es complica el partit
El matx es complicava pels interessos dels de Ballabriga, amb un efectiu de menys i amb l’empat davant d’un equip de qualitat innegable i que podia aprofitar perfectament aquest avantatge per decidir a favor seu. Els parroquials, però, no van abaixar el cap i Éric Zárate va estar a punt d’arribar a una bona centrada d’Óscar Sierra, dos minuts més tard de l’1 a 1. I en el minut 16, el mateix Éric Zárate, amb un potent xut després duna passada de Ricki en un contraataca, va posar a prova al porter de l’Europa, que va refusar aquesta bona oportunitat dels locals. Poc després, va ser Prats qui ho va intentar pels visitants, amb un intent que va sortir per sobre del travesser de la porteria dels parroquials.

Tot, però, va encaminar-se cap a un final fosc pels terrassencs quan, en el minut 30, i en una contra visitant, precedida d’una més que possible falta al defensa local Carlos García, va arribar l’1 a 2 pels de David Vilajoana. Jordi Cano, màxim golejador del grup, va engaltar un xut que va sorprendre Adri Menárguez, i que va significar el segon d’un Europa que, ara sí, ho tenia tot a favor per guanyar.

El partit semblava irrecuperable pel San Cristóbal, però el desenllaç, en aquesta ocasió, va ser favorable. Ja quan s’acabava el temps afegit, i gràcies a un penal. Després d’un llançament de falta el visitant Alberto va tocar la pilota amb la mà dins de l’àrea i Júnior no va fallar.

La fitxa

CP San Cristóbal.
Adri Menárguez, Óscar Sierra, Carlos García, Ricki, Cristian, Óscar Oliver, Ruy Gama, Ramon Suárez, Éric Zárate, Mario Cantí i Sergi Martínez. Mario Domingo va substituir a Ruy Gama, en el minut 73 de partit; i Júnior i Tom a Ramon Suárez i Óscar Oliver, respectivament, en el minut 81 de partit.

CE Europa.
Marc Priego, Sergi Pastells, Castell, Álex Cano, Gabi López, Uri, Jordi Cano, Alberto, Jordi Martínez, Prats i Joel Jorquera. Varona i Sergi Monsó van entrar, respectivament, per Uri i Joel Jorquera, en el minut 69 de partit; i Josa per Jordi Martínez, en el 89 de partit.

Àrbitre. Juan Manuel Martín Varas. Va amonestar amb targeta groga als locals Cristian, Ricki, Mario Cantí, Carlos García i Sergi Martínez i Ruy Gama i als visitants Marc Priego, Uri i Prats. Va expulsar per doble amonestació al local Mario Cantí, en el minut 52 de partit.

Gols. 1-0, minut 16, Ruy Gama de penal; 1-1, minut 54, Prats; 1-2, minut 75, Jordi Cano; 2-2, minut 90, Júnior de penal.