Esports

Un Vallès imparable 

Tot i que no aspira a l’ascens de categoria en ser un equip vinculat, el Vallès s’ha proposat guanyar la Lliga de Divisió d’Honor "B", la segona categoria del hockey espanyol. Ho ha aconseguit dues vegades en les tres darreres temporades i ara, a les ordres de Pol Garrido, sembla de nou llençat cap a un títol que té cada vegada més a prop. De fet, s’han disputat ja nou de les vint-i-dues jornades d’una competició que enguany finalitzarà el dia 3 de maig de l’any 2020.

L’equip de Can Salas s’ha convertit en líder de la competició després d’imposar-se a Madrid per 3 gols a 5 al segon equip del Club de Campo, la Real Sociedad 1927. Demà a les tres de la tarda rebrà en partit corresponent a la penúltima jornada de la primera volta a un altre conjunt terrassenc, un Línia 22 Stern Motor que acaba de baixar i sí que té aspiracions més que reals de retornar a la Divisió d’Honor. El Vallès afronta el derbi com a líder amb 22 punts, mentre que el Línia és tercer i en té 19. Els de Pol Garrido tancaran la primera volta visitant el dia 15 de desembre el Benalmádena malagueny.

Una trajectòria impecable
Pol Garrido afronta la seva segona temporada a la banqueta d’un Vallès que va agafar després que l’equip vingués de proclamar-se campió d’Espanya per dues temporades consecutives. A l’anterior exercici, els de Can Salas van ser quarts amb 34 punts, en un any en què el Complutense va pulveritzar tots els rècords per pujar a la Divisió d’Honor invicte i cedint només dos empats.

Enguany, l’equip terrassenc acumula set victòries, un empat i una derrota. Aquesta única desfeta es va produir a la primera jornada a Gran Canària per 2 a 1 davant d’un Taburiente que ara és setè. Des de llavors, el Vallès ha guanyat a tots els rivals a qui s’ha enfrontat, amb l’única excepció del Sardinero, amb qui va empatar a dos gols fa dues setmanes al camp Josep Marquès. L’equip de Garrido li treu dos punts al segon, un Sardinero que sembla cridat a lluitar amb el Línia 22 per l’ascens. És el segon màxim golejador amb vint-i-cinc gols (catorze d’ells obra de Pau Cunill, el seu "killer") i és també el segon millor equip en defensa. Ha encaixat només dotze gols en nou jornades, una xifra que només el Sardinero amb deu va superant. La temporada passada, a aquestes alçades, el Vallès ja havia perdut la Lliga. Era cinquè i tenia el líder, Complutense, a catorze punts de distància. Dels cinc darrers campions, tres han estat terrassencs.

Els cinc darrers campions

2018-2019 Complutense (62 punts)

2017-2018 Vallès (43 punts)

2016-2017 Vallès (44 punts)

2015-2016 Pedralbes (43 punts)

2014-2015 Egara 1935 (26 punts)

To Top