Un triomf pel renaixement

No era el Sant Andreu el rival més assequible per trencar la mala ratxa de resultats però el San Cristóbal, amb un partit molt seriós i treballat, va poder sumar tres punts que necessitava i molt. Els d’Oliver Ballabriga van saber fabricar una teranyina a la rereguarda per evitar que els barcelonins juguessin amb comoditat i poguessin crear oportunitats de gol i, després d’una primera meitat de desgast, va aprofitar les seves arribades per marcar dos gols i aconseguir un triomf molt desitjat.

Quatre derrotes seguides era massa càstig per un San Cristóbal que havia merescut alguna cosa més. Ballabriga va seguir apostant per una alineació amb força muscle per no donar ales als adversaris i va aconseguir frenar moltes de les seves intencions ofensives. Als primers 45 minuts de joc, les opcions del Sant Andreu no van ser d’aquelles que es consideren com a molt clares. Els visitants ho van intentar i van posar a prova a Adri més d’una vegada, però sense fer molta por. Els parroquials van tenir alguna arribada i inclús van veure com no s’assenyalava un clar penal sobre Ricki.

Arriben els gols
A la represa, el paisatge seria diferent. El San Cristóbal va gaudir d’un parell de bones ocasions, de Carlos García i Éric Zárate, i després aconseguiria el primer gol. Va ser en una pilota en llarg, que Mario Cantí va deixar per Éric Zárate que, després de controlar, va batre al porter David Aragón.

L’1 a 0 va animar als de Ballabriga que, de seguida, obtindrien el definitiu 2 a 0, gràcies a un contraatac conduït per Sergi Martínez que Ruy Gama, en una acció personal de qualitat, convertiria en gol amb un xut creuat. Més tard, Juanan va rematar al travesser per part del Sant Andreu, en la millor opció dels visitants a la represa, mentre que Óscar Sierra va xutar al pal un clar penal comès sobre Júnior. Res, però, va fer canviar el 2 a 0.

La fitxa

CP San Cristóbal, 2

Adri Menárguez, Óscar Sierra, Carlos García, Ricki, Cristian, Óscar Oliver, Ruy Gama, Ramon Suárez, Éric Zárate, Mario Cantí i Sergi Martínez. Júnior va substituir a Ruy Gama, en el minut 77 de partit; Mario Domingo a Éric Zárate en el 88; i Tom a Mario Cantí, en el minut 90 de partit.

UE Sant Andreu, 0

David Aragón, Llamas, Oumar, Noguera, Roger Escoruela, Ramon Terrats, Víctor, David Serrano, Laro Gabriel, Josu Rodríguez i ElHadji. Juanan va entrar per David Serrano, en el minut 66 de partit; Ferran Brugué per Víctor en el 72; i Felipe per Noguera, en el 85 de partit.

Àrbitre. Víctor Manuel Sánchez Rico. Va amonestar amb targeta groga als locals Carlos García, Sergi Martínez i Ruy Gama i als visitants Roger Escoruela, Josu Rodríguez i Ramon Terrats. Va expulsar per doble amonestació al visitant Josu Rodríguez en el minut 83 de partit.

Gols. 1-0, minut 69, Éric Zárate; 2-0, minut 73, Ruy Gama.