Esports

Sorpresa pels darrers canvis 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Miguel Ángel Moreno, ha mostrat la seva sorpresa pels darrers canvis que s’han produït a la candidatura presentada per la Federació Espanyola de Hockey perquè el Mundial femení de 2022 es disputi a Terrassa. La proposta final presentada davant la Federació Internacional contempla dues opcions: que el torneig se celebri de forma íntegra a la ciutat o que l’organització sigui conjunta amb Amsterdam.

“Si haig de ser sincer, he de dir que em va agafar per sorpresa aquest canvi”, ha admès Moreno en relació amb una opció que, segons ha manifestat, no havia estat explicada a l’Ajuntament. “No havia parlat al respecte amb el president de la Federació Espanyola. Em va sorprendre, li vaig trucar en aquell moment i em va dir que Amsterdam s’havia ofert a fer una candidatura conjunta amb Terrassa.” Aquest capítol ha augmentat el desconcert de l’administració municipal davant els canvis de rumb de la Federació Espanyola, que ja fa algunes setmanes va canviar el llibre de ruta inicial renunciant a la candidatura al Mundial masculí per fer-ho pel torneig femení. Ja en aquell moment, encara que no de forma pública, els responsables municipals van mostrar la seva sorpresa per una variació que tampoc havia estat abordada anteriorment pels diferents agents i administracions implicats en la candidatura.

Miguel Ángel Moreno ha afegit que la postura de l’Ajuntament en aquest tema és clara. “L’Ajuntament i jo personalment apostem perquè el Mundial es disputi només a Terrassa. Ens agradaria que fos així per demostrar al món el poder de convocatòria i organitzatiu que té la nostra ciutat.” Moreno diu que les diferències entre una opció i l’altra són apreciables. “Sabem que la proposta de Terrassa i Amsterdam és forta, però cal veure també què es faria a cada ciutat. Jo el que vull és que tot el campionat vingui a Terrassa, perquè això significa promoció de la ciutat, turisme i visualització. Encara que entenc que anant de la mà d’Amsterdam fa que la proposta sigui més potent.”

Si l’opció guanyadora fos la compartida amb Amsterdam, Terrassa es quedaria sense dotze partits del torneig. El Wagener Stadium d’Amstelveen (ciutat situada a 20 quilòmetres d’Amsterdam) acolliria dos dels quatre grups durant la primera fase, així com dos dels quatre encreuaments de quarts de final. Terrassa continuaria tenint el gruix de la competició, ja que a banda de l’organització dels altres dos grups i dels altres dos encontres de quarts de final, acolliria també les dues semifinals, el partit pel tercer i quart lloc i la final.

A la recta final
La decisió final en relació amb la seu del Campionat del Món es prendrà a principis del mes de novembre. El dia 6 està previst que el grup de treball de la Federació Internacional elevi una recomanació sobre les candidatures al Comitè Executiu del màxim organisme del hockey mundial. El dia 8 aquest comitè, reunit a Lausana (Suïssa) haurà de resoldre les seus definitives del Mundial masculí i femení.

En el cas de la competició femenina, els rivals de la proposta de la Federació Espanyola són Alemanya, Malàisia i Nova Zelanda. Si el torneig es fa en alguna de les propostes europees, es jugaria de l’1 al 17 de juliol. Si s’opta per Malàisia o Nova Zelanda, les dates de la competició serien del 12 al 29 de gener.

Santi Deó, president de la Federació Espanyola de Hockey, va explicar el 19 d’octubre a Diari de Terrassa que la proposta holandesa li havia semblat una bona idea. “La nostra intenció és que si la FIH no valora positivament que Terrassa organitzi el torneig femení, els donem la possibilitat de compartir-lo amb Amstelveen. Nosaltres preferim organitzar la Copa del Món tots sols a Terrassa, però si aquesta segona opció fos acceptada, també ens aniria bé”.

To Top