Esports

Complert el somni olímpic

Els dos darrers estius, la selecció espanyols femenina s’ha penjat sengles medalles de bronze, primer a la Copa del Món de Londres i després a l’Europeu d’Anvers. Dissabte al vespre, aquest extraordinari grup de jugadores va aconseguir fer realitat el seu gran objectiu dels últims mesos: classificar-se per als Jocs Olímpics, els segons que disputaran de manera consecutiva després de l’absència de Londres 2012. La selecció va deixar clar del primer al darrer minut que era superior a Corea del Sud. Va afrontar el segon partit de l’eliminatòria amb el coixí que significava el 2 a 1 del primer enfrontament. La veritat és que les d’Adrian Lock, amb vuit terrassenques entre elles, van controlar la bola en tot moment i no van patir ni fer patir als aficionats. Calia estar atentes i les espanyoles ho van estar.

Amb una defensa impecable i un bon contracop, Espanya en va tenir prou per eliminar Corea del Suc per un marcador global de 4 a 1 i classificar-se pels Jocs. No era un dia per jugar bonic ni tampoc per demostrar res. N’hi havia prou amb fer les coses bé, jugar de manera sòbria i fer un gol més que un rival que no va inquietar en cap moment la porteria defensada per Mari Ángeles Ruiz. Al final, el 2 a 0 reflecteix la tranquil·litat i la pausa amb què Espanya va viure un partit que va tenir poc hockey però sí una emotivitat enorme, fonamentalment pel molt que hi havia en joc.

El segon duel d’aquest Preolímpic femení disputat a les instal·lacions de Beteró va ser tremendament plàcid per a les espanyoles. Sense fer un partit vistós, les noies que dirigeix Adrian Lock es van mostrar molt superiors a les asiàtiques. Van tenir sempre el matx controlat i no van patir en cap moment, tot i els sis penals-córner de què van disposar les sud-coreanes, la major part dels quals no van suposar cap perill real.

Begoña García, decisiva
Espanya no va poder aturar bé l’únic penal que va provocar, als deu minuts de joc. Dos després, Begoña García va aprofitar una falta d’entesa entre la portera visitant i una defensora per establir un 1 a 0 que donava encara més calma a les espanyoles. Amb una defensa impecable, Espanya va deixar passar els minuts i va tancar el partit quan en faltaven quatre. La valenciana Lola Riera va ser l’encarregada de transformar en gol un stroke que va significar el 2-0 definitiu.

Les espanyoles, dirigides per la migcentre terrassenca Gigi Oliva, va manar en tot moment. Li va faltar verticalitat, però tampoc la necessitava massa. Amb el marcador clarament a favor, defensar-se amb ordre va acabar resultant fonamental per a assolir l’objectiu. Les coreanes ho van intentar des del penal, però mai no van posar en perill la classificació espanyola.

Després del xiulet final, l’eufòria es va apoderar de l’equip espanyol. Les jugadores es van fondre en una inoblidable abraçada amb el cos tècnic i els seus familiars i amics que es van desplaçar fins a València per donar-los suport. Més enllà de si s’havia jugat millor o pitjor, només comptava ser a Tòquio.

La fitxa

ESPANYA, 2

Mari Ángeles Ruiz, María López, Lola Riera, Júlia Pons, Gigi Oliva, Bea Pérez, Cristina Guinea, Lucía Jiménez, Carlota Salvatella, Berta Bonastre i Carlota Petchamé, equip inicial, Marta Segú, Clara Ycart, Belén Iglesias, Begoña García, Maria Tost, Alejandra Torres-Quevedo i Melani García.

COREA DEL SUD, 0

Heabin Jung, Jungeun Seo, Eunbi Cheon, Hyoju An, Eunji Cho, Yuri Lee, Su Ji Choi, Heesun Jang, Hyejin Cho, Hyejeong Shin i Suyeong Kang, equip inicial, Youngran Kim, Jongeun Kim, Jina Kang, Boram Kim, Seungju Lee i Jiyun Kim.

Àrbitres. Sarah Wilson (Escòcia) i Michelle Joubert (Sudàfrica). Targetes grogues per a les jugadores locals Begoña García i Júlia Pons.

Gols. 1-0, minut 12, Begoña García; 2-0, minut 56, Lola Riera d’stroke.

To Top