Esports

Ampliació temporal de la cessió d’ús de l’estadi 

L’Ajuntament de Terrassa ampliarà fins a finals d’aquest any o principis del 2020 el conveni de cessió d’ús del Camp Olímpic al Terrassa FC. Aquesta mesura provisional té com a objectiu esperar a conèixer si la ciutat acull el Mundial femení de hockey de 2022, esdeveniment que faria variar el calendari d’actuacions en el recinte. El contracte actual finalitza aquest mes d’octubre i ambdues parts ja han parlat sobre les noves condicions en unes primeres trobades. Però la indefinició amb relació a què l’estadi sigui la seu principal del Campionat del Món fa que els escenaris de futur puguin ser molt diferents. Per aquest motiu, l’Ajuntament considera que és més convenient mantenir de forma provisional les actuals condicions i abordar posteriorment el nou conveni.

El Terrassa FC ha manifestat en diferents oportunitats que vol un conveni d’ús de la instal·lació olímpica que li permeti realitzar més activitats i explotar el recinte amb diferents iniciatives pròpies. Per aquest motiu, des del club s’ha demanat un acord de llarga durada i unes noves condicions, garantint la permanència dels actuals dirigents. Es considera que quan es va signar l’actual conveni els actuals dirigents havien de garantir una gestió que ara ja està demostrada, per la qual cosa es donen les condicions per abordar una relació de més temps.

L’Ajuntament no tanca la porta a establir unes noves condicions en aquest marc que demana el club. Però sosté que per accedir a un contracte de llarga durada cal que existeixi un compromís d’inversió per part del club. I en aquest sentit el tema de la gespa artificial adquireix la màxima rellevància. El consell d’administració del Terrassa FC contempla l’opció d’assumir la inversió per substituir la superfície sintètica, sempre que pugui tenir garantida la gestió de l’estadi durant un termini llarg. També es podria estudiar l’opció de fer-se càrrec d’alguna altra millora.

Però si Terrassa és designada com a seu del Mundial femení de hockey, totes aquestes actuacions formarien part del projecte de millora de la instal·lació. I les condicions de la relació entre l’Ajuntament i el club egarenc serien diferents. El Camp Olímpic es veuria millorat en tots els sentits i la substitució de la gespa artificial quedaria afectada per la competició de hockey. Caldria instal·lar primer una superfície adequada pel Mundial de hockey i un cop celebrada aquesta competició es podria disposar del nou terreny de joc per al futbol. Per tant, aquesta actuació no es faria a curt termini malgrat els dèficits que presenta l’actual superfície.

La disputa del Campionat del Món femení a Terrassa afectaria l’activitat ordinària del club egarenc. I caldria quadrar els calendaris d’actuacions a l’estadi amb l’activitat futbolística. Fins i tot sembla fàcil endevinar que en algun moment el Terrassa hauria de traslladar la seva activitat a algun altre recinte.

To Top