Esports

Tanques que no barren el pas 

L’atleta terrassenca Alba Manzano, es va proclamar subcampiona d’Espanya absoluta aquest cap de setmana en la prova dels 100 metres tanques. El campionat es va disputar a la localitat alacantina de La Nucía i va significar l’èxit més important d’aquesta atleta de 27 anys, nascuda a l’Hospitalet el 8 de juny del 1992 i resident a Terrassa des de fa quatre anys. Alba Manzano, de l’AA Catalunya, havia aconseguit la medalla de bronze als campionats d’Espanya de 2015, a Castelló, i de 2017, a Barcelona. Aquesta vegada, malgrat haver entrat a la final amb la sisena millor marca, va superar les expectatives i va pujar al segon graó del podi d’una final molt igualada com demostra el fet que entre la segona i la setena classificada només hi va haver una diferència d’onze centèsimes. Teresa Errandonea va dominar una final marcada per la caiguda de Caridad Jerez, la gran favorita a l’or. Manzano va fer un temps de 13″97. La seva millor marca a la distància és de 13″78. “Cada temporada em marco l’objectiu de rebaixar la meva marca. Aquest any no he pogut fer-ho, però la medalla de plata ho compensa tot”, explica l’atleta.

Alba Manzano Llamas és una de les grans especialistes espanyoles dels 100 metres tanques. A les categories inferiors va pujar en diferents oportunitats al podi de les competicions estatals. I en l’apartat absolut el seu primer èxit en forma de medalla no el va poder celebrar al podi, ja que va arribar després de la desqualificació per dòping d’una atleta. “Sempre corro molt segura de mi mateixa. Però aquesta vegada, abans de la final, em sentia insegura, sense espurna. Però quan vaig sortir a la pista tot va canviar. La meva parella em va dir que tenia tot el que necessitava. I vaig entendre que era el meu moment”, explica. “Vaig córrer al carrer 1 i no tenia referències, no sabia com anava. Quan vaig veure que havia acabat segona no m’ho creia.” Aquesta medalla de plata confirma un magnífic any en el qual també s’ha proclamat subcampiona de Catalunya. “Quan creus en tu mateixa pots aconseguir allò que et proposis. Si no, no cal sortir a córrer”, diu en referència a les expectatives que li obre aquest resultat.

Una terrassenca més
Llicenciada en Periodisme (va fer les pràctiques a Teledeporte), Alba Manzano es dedica ara al món del màrqueting. Encara que treballa a Cornellà i entrena a Barcelona, diu que se sent molt còmode a Terrassa. “La meva parella és de Terrassa i per aquest motiu vaig venir a viure ara fa uns quatre anys. No coneixia la ciutat, però haig de dir que em sento molt bé. Visc a prop de l’Àrea Olímpica, una zona molt tranquil·la, amb espais oberts i que em dóna molta pau.”

De cara al futur immediat, no descarta fer part de la seva preparació a la pista d’atletisme de Can Jofresa, que en breus disposarà d’una nova superfície arran les obres de remodelació que s’estan portant a terme. “Fins ara no es podia treballar a Can Jofresa pel mal estat de la pista. Però tinc ganes de veure com queda ara, perquè és possible que faci alguns entrenaments a la setmana.”

Després del Campionat d’Espanya només pensa en les vacances. I més enllà, el seu objectiu serà millorar la seva marca la temporada vinent en una especialitat on la tècnica i el treball del dia a dia marquen els resultats finals.

La xifra
3 medalles

Son les que ha aconseguit Alba Manzano en Campionats d’Espanya absoluts en la seva trajectòria.

To Top