Cultura i Espectacles

Una marató de cine… Si no et cagues abans

El cicle de cinema Les 12 hores fantàstiques torna dissabte vinent (26 d’octubre) al Cinema Catalunya. Hi haurà projeccions des de les 11 fins a les 23 hores… Sempre que no et caguis de por

Els sis films de Les 12 hores fantàstiques es projectaran al Cinema Catalunya

La guanyadora del festival de Sitges de 2023 i el film recomanat per Stephen King. Aquestes són les dues pel·lícules de terror que encapçalen Les 12 hores fantàstiques.

La marató de cinema de terror se celebra el pròxim dissabte, 26 d’octubre. Com sempre aquesta cinquena edició també té lloc al Cinema Catalunya. Inclou sis films, que es projectaran en la dotzena d’hores compreses entre les 11 i les 23 hores (aquí i el nom de la iniciativa).

La pel·lícula egarenca que es projectarà és “La mesita del comedor”, que un best-seller mundial com Stephen King va recomanar a través de X (abans Twitter). El mateix director, Caye Casas, va intervenir ahir a la presentació de “Les 12” -com li diuen col·loquialment- en una trobada multitudinària a Amics de les Arts. “Em fa feliç veure que a Terrassa es fan iniciatives per la gent que ens agrada el món del fantàstic i del terror”, va dir. “A més, totes les pel·lícules són mítiques”, afegia. Respecte a la seva obra (que es projectarà a les 16.20 hores), també va fer broma: “S’emet després de dinar, un moment ideal per veure un film com el meu”.

La directora del Cinema Catalunya, Maite Piqueras, també destacava el fet de recuperar “La mesita del comedor”: “Va estar a pocs cinemes, així que tornar-la a fer és una oportunitat única. Només per això, ja val la pena venir a Les 12 hores”.

Així mateix, els impulsors de la marató, Marc Girona i Jaume Farré, també van ser presents. “Ens agrada fer un equilibri entre pel·lis per tots els públics, com ‘Cazafantasmas’ i ‘Matrix’, amb pel·lis ‘hardcore’ com podrien ser ‘Cuando acecha la maldad’ i ‘La mesita del comedor’, així com la guanyadora de la votació del públic”, explicava ahir Farré. Girona, al seu torn, afegia que Terrassa “pot estar molt contenta de comptar amb una iniciativa tan variada”.

ESCAC i l’institut Santa Eulàlia

A més de les sis pel·lícules principals, també hi haurà altres projeccions. Ramon Vilajosana, periodista i tècnic del Cinema Catalunya, explica: “També farem projeccions de dos curtmetratges elaborats per centres de creació terrassencs: l’ESCAC i l’Institut Santa Eulàlia”.

De fet, el passi de l’institut es diu “El dibujante” i es passarà a les 14 hores, abans de “Blade Runner”; mentre que el del centre universitari es diu “¿Lo has grabado?” i es passa a les 23 hores, abans de “Matrix”.

A més, la sessió de La Filmoteca d’octubre (el pròxim dijous 24) també s’emmarcarà en Les 12 hores, amb l’emissió de “Gremlins”. “No és pas casualitat”, afegeix Vilajosana, “ja que és la primera pel·lícula de la graella que es va emetre durant la primera edició de la marató”.

I com a activitat paral·lela, actors de Macabre Park organitzaran un túnel del terror, en horari d’11 a 16 hores. Serà a la sala petita del Cinema Catalunya. Posteriorment, la Sala 2 acollirà les sesions de “La habitación de al lado”, el nou film de Pedro Almodóvar.

Encara queden alguns abonaments a la venda per les sis sessions (24 euros).

Programació de les 12 hores

11 hores
“Cazafantasmas”
A continuació, parada de 50 minuts per dinar

14 hores
“El dibujante”
Curtmetratge de l’INS Santa Eulàlia
+
“Blade Runner”
S’emetrà en VOSE

16.20 hores
“La mesita del comedor”
Dirigida pel terrassenc Caye Casas

18.15 hores
“La Mosca”
S’emetrà en VOSE (“The fly”) i és la guanyadora de la votació popular

20.45 hores
“Cuando acecha
la maldad”
Guanyadora del festival de Sitges 2023

23 hores
“Lo has grabado?”
Curtmetratge de l’ESCAC
+
“Matrix”
Hora prevista de finalització a les 01.30 hores de la matinada

Una marató de cine… Si no et cagues abans
To Top