Motors a punt. La Sala Crespi agafa velocitat i s’endinsa en la seva programació de tardor. Si Joan Pera era l’artista cèlebre que encetava la programació, el passat 5 d’octubre, ara és el veterà actor Jordi Banacolocha qui protagonitza el retorn teatral a l’equipament de l’Antic Poble de Sant Pere.
Banacolocha protagonitza “Pazzo”, un espectacle de la companyia Apunta Teatre, dirigit per Roberto G. Alonso i acompanyat del jove Adrià Salazar sobre l’escenari. La funció té lloc aquest dissabte, a les 21 hores. El preu de l’entrada és de 15 euros.
Aquesta actuació obre la gira de tardor de “Pazzo” dins la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC), que inclou representacions a Calaf, Guissona, Caldes de Montbui, Premià de Dalt, Castellbisbal…
Basat en un text de Fèlix Herzog, “Pazzo” parla dels lligams familiars imposats genèticament i de les obligacions socials; d’allò que se suposa que ens ha de fer ser qui som, del conflicte amb la llibertat individual que això comporta, i de com afecta aquesta lluita en la vida de cadascú.
A l’obra, Dàrius i Francesco són dos artistes de circ que malviuen des de fa anys al costat d’una carpa i lluny del poble. Tots dos intenten trobar la manera de mantenir viva la flama del seu ofici sense gaire èxit, fins que un dia en Francesco decideix tornar a aixecar un únic passi de comiat, deu anys després que l’últim espectador abandonés la seva carpa. La idea sembla de bojos fins que, per a sorpresa de tots dos, algú compra una entrada.
Versus Glòries
Apunta Teatre es va crear l’any 2003. Després d’un període inicial d’espectacles de creació pròpia, evoluciona a un teatre de companyia amb un llenguatge i estil propis. Durant aquests disset anys, han produït fins a tretze espectacles, especialment d’autors catalans, que tracten temes propers i que pretenen commoure, divertir i fer reflexionar a l’espectador.
L’any 2018 van adquirir l’antic Versus Teatre, tot comença una nova etapa dins l’estructura com a gestors culturals i rebatejant l’espai com a Sala Versus Glòries.
L’espectacle forma part de la programació de XTAC, la xarxa de teatres més gran de Catalunya amb un total de 39 espais escènics corresponents a 36 ateneus d’arreu del país. La XTAC és una iniciativa de la Federació d’Ateneus de Catalunya que té com a objectiu dinamitzar aquests espais teatrals oferint formació als programadors, avantatges econòmics en la programació d’espectacles, i un ampli catàleg d’obres disponibles per girar.