Cultura i Espectacles

Cures de malalts, cultiu de taronges

La companyia De_paper estrena “Només les flors” el 2 d’octubre a Barcelona

L’impacte d’una malaltia i el cultiu dels tarongers són el fil conductor de “Només les flors”, el nou espectacle de De_paper.

L’estrena absoluta es farà el dia 11 d’octubre en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa (Teatre Kursaal, 19.30 hores). Uns dies abans, però, es podrà veure a l’espai Dau al Sec, del Poble Sec de Barcelona. Serà entre el 2 i el 6 d’octubre (20 hores).

A partir de l’expressió ‘ha quedat com un vegetal’ i d’una experiència personal punyent, la companyia d’arts escèniques De_paper traça un relat que vincula les cures dels malalts i el cultiu de l’horta de tarongers en el seu nou espectacle ‘Només les flors’. Aquesta proposta musical i visual explora, mitjançant cançons d’arrel tradicional, l’arbre, l’articulació i un joc d’equilibris, un món que va de les cures d’un malalt a les necessitats i transformacions de l’horta de tarongers a la Ribera del Xúquer, per posar-nos en el centre de la reflexió. Un fil entre malaltia, terra, comunicació (tradició), cures i cultiu.

La companyia De_paper obre el compàs amb aquesta obra després d’haver obtingut diversos reconeixements de prestigi en el camp dels espectacles per a públic familiar. L’acordionista i cantant Núria Lozano i l’artista visual Joan Alfred Mengual, dirigits per Víctor Borràs, es dirigeixen ara a un públic general amb la mirada posada en una reflexió sobre les cures i el cultiu de les persones i els entorns.

El debat sobre la malaltia i el seu lloc a la societat, així com la crisi del camp, la pagesia i els cultius de proximitat, són atesos en aquest espectacle amb una mirada positiva i esperançada.

També un disc

L’espectacle, com ja és habitual en la companyia, anirà acompanyat de la sortida, a final de setembre, del disc amb les cançons que en formen part. Amb l’empremta personal de Núria Lozano, les cançons són el resultat d’una fusió entre els sons acústics i els sons electrònics fruit d’una recerca sobre el terreny per la transmissió oral dels llauradors i les persones de l’horta i el camp.

A banda de Mengual, Lozano i Borràs, “Només les flors” ha comptat amb les aportacions d’Oriol Rafí, en el disseny sonor i de llum, de Toni Ubach en la il·luminació, de Marta Gorchs en l’assessoria de moviment, d’Oriol Cases en la producció musical, i de la dissenyadora Txell Miras.

Cures de malalts, cultiu de taronges
To Top