Cultura i Espectacles

20 anys sense Marta Mos

Tot apunt per l’homenatge pòstum a la professora de ballet Marta Mos, que serà el proper diumenge 6 d’octubre a LaFACT Cultural (18 hores)

Exalumnes de l’escola de dansa Marta Mos li faran un homenatge públic, coincidint amb una doble efemèride: el 35 aniversari de la seva jubilació i el 20 aniversari de la seva mort.

“De fet, ella va traspassar un 5 d’octubre i l’homenatge serà el dia 6del mateix mes”, explica Sílvia Castells, una de les impulsores de la iniciativa, juntament amb altres exalumnes com Mireia Junyent i Anna Fuster.

L’esdeveniment tindrà lloc el 6 d’octubre a l’escenari de LaFACT Cultural, al qual ja han confirmat l’assistència unes 350 exalumnes. “Inicialment anàvem a fer-lo a la sala d’actes, però degut a la venda d’entrades, hem hagut de traslladar l’esdeveniment a l’Auditori”, afegeix Castells.

L’homenatge arrencarà a les 18 hores i el cost de l’entrada és de 20 euros (inclou berenar un cop acabat l’esdeveniment formal). L’acte central serà l’actuació de les alumnes de les acadèmies de dansa terrassenques liderades per Esther Antón i Mireia Ferrer. De fet, aquestes dues ballarines i professores són deixebles de la pròpia Marta Mos. “D’alguna manera, es manté el fil històric de la dansa entre diferents generacions”, sosté Sílvia Castells. Aquests dues escoles han preparat sengles balls amb músiques molt significatives per Marta Mos.

Posteriorment es projectarà un vídeo amb fotografies antigues. A més, la regidora de Cultura Rosa Boladeras intervindrà al plenari, per actualitzar l’estat de la recentment batejada com plaça Marta Mos (al Segle XX). I un representant de LaFACT Cultural saludarà els assistents, en tant que amfitrions de la trobada.

Un cop acabat l’homenatge, al hall de La FACT Cultural hi haurà una exposició de vestits i bosses d’època. A més a més, també s’ha demanat a totes les assistents que portin alguna fotografia antiga. “Realment, hi haurà un volum considerable d’imatges, que cal preservar. Estem valorant com fer algun tipus de cessió a l’Arxiu de terrassa”, avança Castells.

WhatsApp de 400

Castells, Fuster, Junyent i tantes altres exalumnes van començar una recerca d’antigues alumnes de l’escola. Actualment es troben localitzades i coordinades en un grup de WhatsApp amb prop de 400 integrants, totes elles exalumnes. “L’exalumna més gran té 92 anys ara mateix, mentre que la més jove en té 38”, explica Castells.

De fet, per l’escola de dansa hi van passar unes 900 alumnes, algunes de les quals han estat reconegudes posteriorment. És el cas de l’actriu Àngels Poch, traspassada l’any 2015. També el d’Àngels Margarit i d’Àngels Segarra.

20 anys sense Marta Mos
To Top