Cultura i Espectacles

I la cançó de l’estiu ha estat…

Malgrat que Figa Flawas cantin “Que no s’acabi l’estiu”, això comença a passar de forma inexorable. Els nens i nenes ja tornen a escola. Les piscines estan tancades i a la platja fa fred. El setembre arriba amb tota la seva agenda carregada de feina i de normalitat. La morenor del cos ha desaparegut i tornem a estar pàl·lids. L’únic que ens queda és recordar la felicitat de l’estiu, posant música que ens recorda com hem estat de feliços.

Figa Flawas

“La Marina sta morena… es pentina, es fa una trena. Lo rompe, lo rompe, ho trenca”

/ Lluís Clotet

Si dels grups catalans, coneguts com la Banda del Pati, podem dir que hi ha un gran triomfador, aquest és Figa Flawas. Han fet gira per gairebé tots els pobles i ciutats de Catalunya amb el seu estil difícil d’etiquetar per molt festiu. I com no, l’èxit de l’estiu ha estat “La Maria sta morena”. I s’hem de recordar que el concert de la Festa Major de Terrassa ja van tancar-lo amb aquest tema. Aleshores, van fer un avançament en primícia del que seria un nou tema i van demanar al públic terrassenc que els seguís amb la coreografia per fer un vídeo per a les xarxes… “de perfil, de cara i d’esquena!”. En definitiva, la Marina ho ha trencat.

Isabel Aiaún ft. Fernando Moreno

“Como una potra salvaje que en el oleaje no pierde el sentido”

Aquesta cançó, originalment llançada en 2021, ha ressorgit amb força gràcies al remix de Fernando Moreno, convertint-se en un èxit imprescindible per a aquest estiu. El principal motiu va ser que era el tema que la selecció espanyola de futbol utilitzava per motivar-se, amb la qual van aconseguir guanyar l’Eurocopa. El màxim golejador d’aquest torneig i jugador d’aquell equip és un terrassenc, Dani Olmo. Durant la celebració del títol europeu el davanter egarenc va ballar “Potra salvaje” com si no s’acabés el món. Després hi ha hagut molts terrassencs que han seguit el seu exemple.

Karol G

“Si Antes Te Hubiera Conocido”

Karol G ho ha tornat a fer aquest estiu. La “Bichota” amb uns ritmes senzill i una lletra que tothom s’ha après de memòria ha sonat sense parar a tot arreu. A la platja, a la piscina, al bar, al supermercat, el gimnàs, Instagram… ha estat impossible no cantar aquesta “Si antes te hubiera conocido”. Els multitudinaris concerts a Madrid encara van fer més populars els temes de la cantant colombiana. Tant és així, que la terrassenca d’adopció, Sara Roy,ha versionat aquest èxit a les seves xarxes socials. En català, la parella de Miki Núñez es pregunta “Què hagués sigut, si abans t’hagués conegut?”. Una pregunta difícil de contestar.

ATL Jacob and Feid

“ Luna”

“Y-y de mí / Y-y yo de ti / No supe qué día te olvidaste de mí / Y-y de mí / Y-y yo de ti /No supe qué día te olvidaste de mí”. Aquesta tornada se’t posa al cap i no pots deixar de cantar-la. Això també li ha passat a l’Ainoa Blanco. La cantant terrassenca ha fet una versió d’aquest d’èxit amb l’estil flamenc que ens té acostumats. Es pot trobar a les seves xarxes i com ja va fer amb “La Bachata” de Manuel Turizo, l’Ainoa demostra que la seva veu aporta uns matissos inconfusibles. Tant de bo, es converteixi també en un altre èxit.

Altres èxits

Sabrina Carpenter
“Espresso”

Omar Montes, Lola Índigo y Las Chuches
“El Pantalón”

Ozuna y Bad Gyal
“Guay”

Billie Eilish
“Lunch”

To Top