Cultura i Espectacles

El terrassenc Teo Soler estrena el film “Un lugar común”

És el primer llargmetratge en què interpreta un paper de rellevància el jove actor egarenc, nascut l’any 2007

L'intèrpret local de 17 anys dona vida a Marcos, el fill de Pilar (Eva Llorach), la protagonista de la pel·lícula

Aquest dijous es va estrenar “Un lugar común“, l’òpera prima de la directora Celia Giraldo, graduada en l’ESCAC en l’especialitat de Direcció, i en la qual el jove actor terrassenc Teo Soler té una destacada participació en el seu primer llargmetratge. Produïda per Escac StudioEscándalo Films i Materia Cinema, i amb la col·laboració de 3Cat, el guió d’aquesta pel·lícula és de la mateixa Giraldo i de Bianca Franceza Omonte. A partir d’aquest divendres, els espectadors terrassencs podran veure-la al Cinema Catalunya.

L’argument de la pel·lícula gira al voltant de Pilar, paper interpretat per l’actriu murciana Eva Llorach, una infermera molt respectada a la clínica en què treballa i una mare entregada a la seva família. Tot aquest món s’ensorra quan, de sobre, l’acomiaden de la seva feina. Desubicada, s’aferra a mantenir ferma la seva altra tasca, cuidar la seva família. A partir d’aquí, es van desenvolupant diversos descobriments que poden conduir a la protagonista a convertir-se en una nova Pilar. A més de l’actor egarenc, que va rodar el film quan encara tenia 15 anys, també tenen un paper rellevant Aina Clotet, JuanFélix Pons, Mia Sala-Patau i Jordina Sala. També té un petit paper, com a companya a la clínica de Pilar, l’actriu terrassenca Sara Diego.

Teo Soler, a “Un lugar común“, és Marcos, el fill petit de Pilar, un personatge que poques vegades té espai per a dir el que pensa o sent. I si ho té, tampoc té molt clar què dir. Sembla ser el que més sensibilitat té per a reconèixer el que li succeeix a la seva mare, però, igual que el seu pare, és completament incapaç de prendre cap mena d’acció sobre aquest tema. L’actor terrassenc s’estrena en un llargmetratge després de participar en més de quinze curts, els més recents “Ultra”, dirigit l’any 2023 per Aura Garrido o “Emi“, dirigit per Manel F. Gonda aquest 2024.

A més, Teo Soler, nascut l’any 2007, ha fet de figurant en les sèries “Nudes“, “Los espabilados“, “Hache” i “Mira lo que has hecho” i també en la pel·lícula “L’ofrena”, dirigida per Ventura Durall. L’intèrpret egarenc, format a escoles com Les Pisanes, l’Academia Internacional de Artes Escénicas (AIAE) i l’Estudi Laura Jou, també ha participat en campanyes publicitàries de marques com Lidl, Zalando, La Española, Cola Cao o Donettes.

Giraldo, sobre aquest film, ha dit que “neix de dues necessitats, la d’explorar una crisi d’identitat des d’un to expressiu i irònic i de la necessitat de qüestionar el rol que totes hem perpetuat en algun moment de les nostres vides” i que és “la creença que les nostres mares viuen sense desitjos, aspiracions o motivacions”. Són temàtiques que ja havia plantejat en el seu exitós curt titulat “Te busco en todos“. A més, la directora de Cornellà de Llobregat, forma part de l’equip de directores del llargmetratge col·lectiu “La filla d’algú” i també va ser codirectora de la sèrie “Això no és Suècia”, guanyadora del premi Prix Europa a Millor Sèrie per a la Televisió i en la qual també va intervenir Teo Soler.

To Top