Cultura i Espectacles

La Seu d’Ègara en harmonia

El Festival d’Estiu a la Seu d’Ègara ja és un marc de referència de la música escrita per a orquestra de corda. També ha esdevingut un punt de trobada cultural en els estius terrassencs. En aquesta dotzena edició, que ha donat el tret de sortida aquest dilluns, els assistents podran gaudir d’uns concerts que s’allargaran fins el dissabte 20 de juliol

El concert “Vivaldi: Glòria a la Pietà” anirà a càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió

Des de l’any 2013, el Festival d’Estiu a la Seu d’Ègara ha esdevingut una cita indispensable per als amants de la música de corda a Terrassa i la comarca. Organitzat per l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48) amb el suport del Servei de Cultura i el Bisbat de Terrassa, el certamen s’allargarà fins aquest dissabte 20 de juliol amb una setmana plena de propostes amb concerts i activitats: una conferència inaugural, un Tastet de Festival amb quartet de corda, un concert familiar i tres concerts a la Seu d’Ègara.

El Festival d’Estiu, que enguany arriba a la seva dotzena edició, ha donat el tret de sortida aquest dilluns amb una conferència inaugural a càrrec de Joan Vives, una figura clau en la divulgació musical. Vives ha ofert una xerrada sobre les noies dels Ospedale venecians i la influència d’Antonio Vivaldi en la seva formació musical.

Aquest dimecres al vespre, el bar La Coral de Prodis acull l’activitat “Tastets del Festival d’Estiu: de Catalunya a Llatinoamèrica”. En aquest entorn acollidor, els assistents podran gaudir d’una petita vetllada de sopar musical amb el quartet de corda de l’OCT48.

La màgia del Festival d’Estiu continua dijous a la nit amb el primer concert: “Vivaldi: Glòria a la Pietà”. A partir de les 22 hores, el públic tindrà l’oportunitat de viatjar a la Venècia del segle XVIII, on els concerts als Ospedale eren un dels grans atractius de l’època. Les interpretacions de les orfes talentoses, dirigides per mestres com Vivaldi, captivaven audiències de tota Europa. L’actuació d’aquesta nit promet apropar-nos a aquesta experiència, recreant la sonoritat original de les obres corals escrites per Vivaldi per a les seves “figlie di choro”. A càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió , serà un viatge en el temps per redescobrir la música tal com es va concebre en el seu moment.

Dijous a la nit es viatjarà a la Venècia del segle XVII amb “Vivaldi: Glòria a la Pietà”

Les activitats continuaran divendres amb “Les Aventures de Gulliver”, una sessió destinada als més petits que tindrà lloc a les 17 hores a la Biblioteca Central de Terrassa. Els nens i nenes podran conèixer els personatges dels viatges de Gulliver a través de la música, gràcies a la interpretació dels membres de l’OCT48.

Entre la paraula i la música

Divendres a la nit, a les 22 hores, la Seu d’Ègara serà l’escenari de “El racó de les paraules”, amb Anna Ycobalzeta i Rosa Cadafalch (Rapsodes), OCT48 i Quim Térmens a la direcció. Aquesta proposta singular explorarà la relació entre la paraula i la música, dues formes d’expressió que es complementen i s’enriqueixen mútuament. “Diuen que cada paraula té una música, cada manera de com utilitzem aquesta paraula també en té una altra de música, cada frase, fins i tot cada llengua té la seva música. Però la paraula concreta idees i la música les deixa per concretar”. Amb aquesta reflexió, els assistents podran passejar per quatre racons de la Seu d’Ègara i viure quatre relacions diferents entre paraula i música.

El festival culminarà dissabte amb el concert de cloenda “L’OCT48 i Magalí Sare”. La cantant multiinstrumentista nascuda a Barcelona (1991) en una família de músics, ha destacat en diversos àmbits musicals, des del jazz fins a la música clàssica i el pop independent. La seva carrera inclou ser una de les veus del Quartet Mèlt, col·laboracions amb el guitarrista Sebastià Gris i el contrabaixista Manel Fortià. La seva música, que combina una enorme sensibilitat, lirisme i versatilitat estilística, promet captivar el públic amb el seu gran talent vocal.

El festival culminarà dissabte amb el concert de la barcelonina Magalí Sare

La Seu d’Ègara en harmonia
To Top