Cultura i Espectacles

El primer concert internacional

En el marc de la 25a edició del Cicle d’Estiu al Pati “Jazz a la Fresca”, la cantant nord-americana Carole Alston s’estrena divendres a Terrassa

El Jazz a la Fresca continua la seva 25a edició amb noves actuacions que prometen captivar als amants del gènere. Aquesta setmana, el cicle ofereix tres concerts a la Nova Jazz Cava, destacant l’actuació de la cantant nord-americana Carole Alston com el plat fort internacional.

Aquest dijous a la nit, actuarà el grup The Jazz Van, una formació peculiar liderada per Tomàs Lloret al saxo i Andreu Roman al piano. A bord d’un vehicle motoritzat amb matrícula alt-empordanesa, la banda ha viatjat per tots els racons del gènere, explorant des de bossa nova fins a jazz manouche, passant pel bebop, el blues i moltes parades més. Cada trajecte serà únic i diferent, ja que The Jazz Van és totterreny i fàcilment adaptable al trajecte que vulguin seguir els seus components.

Tots els camins porten a l’actuació estel·lar de Carole Alston Quintet (Washington DC, 1957). La cantant nord-americana, que compta amb una extensa trajectòria que l’ha portat a actuar als cinc continents, arriba per primera vegada a Terrassa acompanyada de quatre músics de l’escena actual del jazz català i valencià. Alston és reconeguda per la seva poderosa veu, la seva interpretació del gòspel i el blues i la seva presència escènica. Interpretarà divendres un repertori d’estàndards amb temes de Billy Strayhorn i del jazz vocal de dives com Alberta Hunter, Sarah Vaughan o Nina Simone, entre d’altres.

Per posar la cirereta a una nova setmana de jazz, dissabte arriba el tàndem Ricard Gili & Oriol Romaní. Ricard Gili (Barcelona, 1948) és tot un símbol jazzístic. El trompetista és membre fundador de La Locomotora Negra, la big band amb més trajectòria del panorama català. D’altra banda, Oriol Romaní dirigeix nombroses formacions de swing. Reconegut com un dels clarinetistes actuals de sabor més genuí dins el New Orleans i el jazz clàssic, ha publicat els llibres “Tocats pel jazz” i “Músiques amigues”. Gili i Romaní lideraran una proposta de swing interpretada per autèntics especialistes del jazz clàssic.

L’únic dels tres concerts que no tindrà lloc al pati exterior de la Nova Jazz Cava serà el del grup The Jazz Van, que obrirà la penúltima Jam Session a l’escenari principal. Aquesta primera actuació serà gratuïta pels socis. Els que no ho són pagaran 4 euros. El concert de Carole Alston costarà 14 euros als socis i 20 als visitants, mentre que el de Ricard Gili & Oriol Romaní tindrà un preu de 13 (socis) o 18 euros. Les tres actuacions seran a les 22 hores.

El primer concert internacional
To Top