Cultura i Espectacles

Antònia Font, Mayte Martín i Maria del Mar Bonet, a la temporada de música de Terrassa

El teatre Alegria s’estrenarà com a sala de concerts amb l’actuació de Chacho Brodas

El grup de música mallorquí Antònia Font / ACN

Noms consolidats, joves promeses i talent local. Aquesta és la fórmula de la nova temporada de música de Terrassa per al segon semestre de l’any, “un semestre més curt, però no per això menys florit”, ha destacat aquest dimarts la regidora de Promoció Cultural i Audiovisual, Rosa Boladeras. I és que l’oferta es concentrarà entre el 22 de setembre i el 22 de desembre.

A partir d’ara no es diferenciarà entre música clàssica i moderna o altres estils; hi haurà una sola programació per a tota l’oferta musical, ha explicat Boladeras.“Volíem intentar fugir d’aquesta segmentació i aglutinar tota l’oferta artística en un sol programa” per evitar una atomització tant dels espais com de la comunicació, amb l’objectiu de millorar la informació i generar vies d’intercanvi de públics amb gustos diversos, ha exposat l’edil. Així, com ha comentat la regidora, les propostes de clàssica no s’adscriuran només a l’Auditori, de la mateixa manera que els teatres municipals començaran a acollir més concerts.

En aquesta línia, una de les novetats és que el teatre Alegria s’estrenarà com a sala de concerts (s’hi enretiraran les butaques) amb l’actuació el 26 d’octubre (19 hores) de Chacho Brodas. El grup de rap hi presentarà “Underground Jet Set”, amb temes nous i acompanyats de Belén Natalí, Juli Giuliani, Pedro LaDroga i Sr. Wilson. A més, hi haurà un set del DJ Swet. Serà una prova per mirar de programar-hi més concerts en futures temporades, ha assenyalat Boladeras en la presentació de la temporada que s’ha dut a terme aquest dimarts.

Pel teatre Principal també hi passaran noms destacats del panorama musical. Els mallorquins Antònia Font hi faran parada amb la seva gira per teatres. Hi actuaran l’11 d’octubre (19 hores) en una sessió que possiblement exhaurirà ben aviat les entrades, que s’han posat a la venda aquest mateix dimarts al matí. La banda compta amb molts seguidors a la ciutat, que podran gaudir d’un concert amb una durada aproximada d’una hora i mitja al llarg de la qual el grup repassarà els temes del seu últim àlbum, “Un minut estroboscòpica”, i els seus èxits anteriors.

Dos Premis Nacionals de Cultura

Un mes després, el 16 de novembre (19 hores), el mateix Principal acollirà una de les cantaores de més prestigi de l’escena actual, multipremiada i reconeguda per crítica i públic. La barcelonina Mayte Martín, Premi Nacional de Cultura 2024, hi portarà el seu projecte “Flamenco íntimo,” que, juntament amb el guitarrista José Gálvez, s’endinsa pels diferents gèneres amb una aclaparadora personalitat artística.

Un altre dels caps de cartell d’aquesta programació és Maria del Mar Bonet, Premi Nacional de Cultura 2020, que serà el 20 de desembre  (20.30 hores) a la Seu d’Ègara, on no va poder actuar just abans del Nadal passat per malaltia. La balear estarà acompanyada a la guitarra per Borja Penalba. Interpretarà, entre altres, “El cant dels ocells”, “El noi de la mare”, o “El cant de la Sibil·la”, la representació mallorquina que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Tornant al Principal, el 25 d’octubre (19 hores) serà el torn d’Amaia Miranda, cantautora basca establerta a Barcelona que presentarà el seu segon àlbum, “Mientras vivas brilla”, dins del cicle Divendres Faves Tendres. El públic estarà assegut en una graderia amb capacitat per a unes 90 persones que s’instal·larà sobre el mateix escenari del teatre.

L’òpera també hi tindrà el seu lloc amb “L’elisir d’amore“, de Gaetano Donizetti. L’associació Òpera Terrassa intentarà fer-se-la seva i n’oferirà una versió que vol connectar amb la realitat modernista de la ciutat. Sota la direcció musical de Julia Cruz i l’escènica de Salvador Esplugas, comptaran amb el tenor Jorge Juan Morata, la soprano Anna Farrés, el baríton Xavier Vilalta, el baríton-baix Juan Carlos Esteve i la soprano Marina Porras. L’assaig general del dia 11 de desembre (21 hores) serà obert (per assistir-hi cal enviar un correu a admin@operaterrassa.cat). Les representacions, com a tal, seran el 13 de desembre a les 21 hores i el 15 de desembre, a les 18 hores.

Auditori i Nova Jazz Cava

Per la seva banda, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, oferirà el seu tradicional cicle de concerts a l’Auditori, d’on és resident. L’oferta inclou l’òpera de butxaca “Orfeo Ed Euridice” (22 de setembre), “Txaikovski, un souvenir rococó”, amb el violoncel·lista Oscar Alabau (12 d’octubre), “Postals il·luminades” (17 de novembre) i el “Concert de Nadal: A la vora del foc” (22 de desembre), un regal nadalenc acompanyat per la veu d’Ullrike Haller i amb una de les cantates més emblemàtiques de J. S. Bach juntament amb un recull de melodies populars catalanes de temàtica nadalenca.

Al mateix Auditori, el grup terrassenc Fool of music hi presentarà el seu primer àlbum professional, “10 anys, 10 cançons”, el 26 d’octubre. La formació compta amb deu anys de trajectòria a les esquenes en què ha interpretat els musicals que més els apassionen i en aquesta celebració reunirà una sèrie de col·laboracions molt especials.

Finalment, la Nova Jazz Cava acollirà un doble concert el 20 d’octubre, amb el baixllobregatenc Ferran Palau, que després de quasi dos anys allunyat dels escenaris acaba de llançar nou àlbum, i Mar Pujol, compositora, guitarrista i cantant del Lluçanès, que presenta el seu primer llarga durada, “Cançons de rebost”.

Totes les entrades s’han posat a la venda aquest mateix dimarts al matí, amb descomptes per a joves, majors de 65 anys i persones amb discapacitat, entre altres, i diversos abonaments mixts entre aquesta temporada de música, la d’arts escèniques i arts visuals.

To Top