Cultura i Espectacles

Amb aires de revetlla

La formació terrassenca Planeta Nou presenta “Focs Artificials”, la primera cançó del seu segon treball, “Camí de Plutó”, que està previst que es publiqui el pròxim mes de setembre

Planeta Nou, banda musical terrassenca integrada per sis músics, publicarà el pròxim mes de setembre el seu segon treball, un EP amb sis temes

El nou EP de la banda terrassenca Planeta Nou,Camí a Plutó” (U98 Music), s’ha anat cuinant a foc lent i el setembre que ve veurà la llum, però, abans, es podran degustar alguns tastets com és el cas del tema “Focs Artificials”, el primer avançament que veu la llum aquest dimarts, a través de les plataformes habituals, com Spotify, YouTube o Apple Music. Com expliquen els seus integrants, aquesta primera cançó, “amb una clara influència disco i una estètica retrofuturista”, transporta als aires festius de la revetlla de Sant Joan, “explorant la temàtica del sexe a través de símils astronòmics i utilitzant l’univers com a escenari d’un joc de seducció i passió efímera”.

Aquesta formació, que va “emergir” fa un any i que ja va deixar la seva empremta debutant amb un altre treball, de nom “Planeta Nou”, també gravat amb U98 i, en aquest cas amb cinc cançons, està integrat per Jepi Humet, que aporta la seva veu i “la passió per les melodies que narren les seves històries”; Marc Monzonis, que teixeix ritmes amb la seva trompeta; Marc Garcia, que aporta la profunditat des del baix; Òscar Jorba, qui equilibra des de la bateria; Eugeni Corchero, l’amo dels teclats; i Joan González, que dona forma amb la seva guitarra.

Ventall estilístic

“Ens agrada pensar que en aquest segon treball hem continuat obrint el nostre ventall estilístic, a la vegada que consolidant la sonoritat de grup”, explica Humet. A “Camí de Plutó”, doncs, “la sonoritat és més unificada a través de tot l’EP, però ens hem obert a altres estils” i es pot trobar “des de rock fins a música més urbana, passant pel pop que ja venia del primer EP”, assenyala el cantant d’aquest grup terrassenc.

“Focs Artificials” sorgeix d’un joc creatiu entre el cantant i Corchero. El teclista va compondre el tema instrumental i, inspirat per les metodologies de les intel·ligències artificials, va enviar la pista a Humet. Aquest repte va servir com a llavor “per a tot el que la cançó ha esdevingut”, mostrant la força creativa i l’originalitat que caracteritzen la banda.

Planeta Nou, que va iniciar el seu camí amb el repte de representar una fusió del pop actual amb el carisma dels sintetitzadors dels anys 80, publicarà el seu segon EP amb sis temes, “cadascun dels quals busca expandir i diversificar el ventall sonor” de la banda. Amb aquest nou treball, la formació local ens convida a acompanyar-los en el seu viatge vital i musical “a la cerca d’un nou planeta on tornar a començar i intentar no cometre els mateixos errors que a la Terra”. És un viatge que vol ser una mena d’excusa “per capturar les anècdotes més sonades en forma de cançons a tall de quadern de bitàcola”, asseguren.

Porta d’entrada

Així, “Focs Artificials” serveix com a porta d’entrada a aquesta nova aventura i es converteix en “una invitació” a sumar-nos a la seva exploració de noves textures sonores i reflexions profundes. “Camí de Plutó” està gravat i, abans de la seva presentació definitiva, després de l’estiu, és més que possible que encara es pugui assaborir una mica més, amb algun tema més a les plataformes.

Que es publiqui el setembre té molt de nou curs, del fet que torna la maquinària quotidiana després de l’aturada per les vacances. Per a aquesta formació egarenca nit, “cada cançó és un pas més en la nostra aventura per connectar amb vosaltres, compartir els nostres somnis i celebrar la riquesa de l’existència humana”.

To Top