Cultura i Espectacles

L’il·lustrador Conrad Roset rep el Premi Nacional de Cultura

Roset és cofundador de Nomada Studio, factoria que el 2018 va treure al mercat “Gris”, el videojoc català més exitós

/ EUROPA PRESS

L’il·lustrador terrassenc Conrad Roset ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2024. Roset ha treballat per a marques tan consagrades com Zara, Adidas, Coca-Cola, Disney, Heineken o Nike, entre d’altres, però la seva carrera va fer un tomb significatiu en cofundar Nomada Studio, factoria que el 2018 va treure al mercat “Gris”, el videojoc català que més premis internacionals ha guanyat i que ha estat traduït a nombrosos idiomes.

El jurat ha premiat “l’habilitat per portar el seu talent com a il·lustrador al món digital” amb la creació del videojoc, afirmant que està considerat una peça artística per l’equilibri entre estètica i interactivitat” i subratllen que “dona visibilitat internacional” a la indústria del videojoc del país.

A l’artista terrassenc també se li destaca l’estil “inconfusible” amb els col·lors de l’aquarel·la, que l’ha dut a treballar per a nombroses agències i editorials. Alhora ha exposat la seva obra a galeries i museus d’arreu.

L’actriu Vicenta Ndongo, la compositora Raquel García-Tomás, la cantant Mayte Martín i l’espai escènic itinerant Nilak han estat els altres guanyadors del Premi Nacional de Cultura 2024. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha entregat els guardons aquest dijous al migdia al casino de l’Aliança de Poblenou.

Aquest dijous ha estat l’entrega de premis / Guillem Roset – ACN

To Top