Cultura i Espectacles

“Nexus”, un innovador espectacle de drons a l’interior del MNACTEC

Es tracta del primer espectacle de drons realitzat a l’interior d’un museu a l’Estat i el quart realitzat en un espai interior a Catalunya

El museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha obert les portes per acollir a tots els interessats i curiosos en la ciència, les noves tecnologies i els seus orígens. I és que el MNACTEC ha celebrat el seu 40è aniversari durant aquest cap de setmana. El museu ha programat diverses activitats exclusives gratuites. Entre aquestes destaquen les passejades per les voltes de la teulada, un escape room i un espectacle de drons que ha tingut lloc a l’interior del museu. 

L’espectacle “Nexus” és una obra de Flock Drone Art en col·laboració amb MNACTEC, un show creat específicament per celebrar la quarantena del museu. Es tracta del primer espectacle de drons de l’Estat realitzat a l’interior d’un museu. Aquesta dansa de colors immersiva ha atret les mirades de grans i petits, que s’han aturat durant sis minuts per contemplar les figures geomètriques i intentar entendre la història representada a través de l’abstracció. 

Espectacle “Nexus” / Lluís Clotet

En aquest sentit, Juan José Bedoya, assistent i enginyer elèctric, ha valorat el control i la dificultat que suposa programar aquest tipus de mostra: “Em sembla que l’espectacle estava molt controlat. Fer formes amb drons que han de volar en un espai tancat i amb columnes, objectes i obstacles és complicat”. 

Flock Drone Art porta cinc anys treballant en espectacles outdoor. Recentment, ha començat a treballar en espais interiors i l’espectacle “Nexus” és el quart que es fa en un espai interior a Catalunya. 

Vasili Zhurman, responsable del Departament Tècnic de Flock Drone Art ha destacat la importància de l’equip que hi ha darrere de la mostra. Segons l’expert, aquest espectacle “ha portat un important treball de disseny”. Zhurman ha detallat: “Primerament, un dissenyador i un animador fan l’espectacle amb un programa de disseny en 3D. Això pot trigar entre dues setmanes i un mes, depenent de la complicació dels moviments i les figures que es volen fer”. “Després, aquests dissenys es traslladen a coordenades i posicionament, perquè es pugui executar correctament el vol”. 

Actualment, Flock Drone Art compta amb set treballadors que s’encarreguen de preparar i realitzar els espectacles perquè tothom en pugui gaudir. 

To Top