Cultura i Espectacles

Marc Ribot, un jazz infreqüent

Agenda

Marc Ribot arriba des de New Yersey

No us deixeu confondre pel nom: Marc Ribot no ve de les comarques interiors catalanes, sinó de New Yersey.

I aterra avui a Terrassa, on oferirà el que està considerat com el concert estel·lar (o un d’ells) del Festival de Jazz d’aquest 2024. I arriba acompanyat de amb Nick Dunston i Chad Taylor, en el que serà el seu primer concert a Catalunya.

L’expectació alta en l’afició local. Com ara el guitarrista de jazz David García, qui avui no faltarà a la Nova Jazz Cava. “Ribot és un referent, fent jazz a cavall entre el rock, i la cançó improvisada”, explica García, que recomana amb efusivitat la seva actuació.

De fet, García el defineix com un músic “una mica dur”, “molt contemporani” i que no està “tan lligat a la tradició engra del jazz”.

O sigui, Marc Ribot mostra un altre perfil musical, dins les famílies del jazz. “És una mica diferent del que el gran públic enten com a jazz”, sosté García.

I destaca, finalment, que Ribot és “bastant activista, amb lluites en el sindicat de músics de Nova York”.

Una figura interessant de Ribot, que David García recomana conèixer. El terrassenc també va assistir al concert de Jeremy Pelt (la setmana passada) i al de Lakecia Benjamin (ahir vespre). Tots actuen a l’escenari del Passatge tete Montoliu, com el mateix Davia Garcia ha fet en innombrables ocasions. I és que és un guitarrista que lidera diferents projectes de jazz, envoltat de músics de casa, amb els que han col·laborat sovint amb el Club de Jazz.

Per una altra banda, avui divendres també té lloc la ballada de Lindy Hop al pati de la Biblioteca Central de Terrassa. Està organitzada per Terrassa Hoppers i arrenca a les 18.30 hores.

Marc Ribot, un jazz infreqüent
To Top