Cultura i Espectacles

Una explosió de dansa urbana dins i fora dels teatres

Els 24 primers dies de març, Terrassa i d’altres 11 localitats barcelonines acolliran el setè festival Dansa Metropolitana, que aproparà aquesta expressió artística a la ciutadania. Els espectacles no només es desenvoluparan en teatres, sinó també en museus, centres cívics, carrers i places i d’altres espais singulars

L’espectacle “Macarron Power” de Sol Picó es podrà veure el diumenge 10 de març al Teatre Alegria

La setena edició de Dansa Metropolitana desplegarà 270 propostes en més d’un centenar d’espais de 12 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. El festival es durà a terme durant el març i enguany posarà l’accent en la dansa urbana, que exercirà de fil conductor de tot el certamen.

La programació inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 d’educatives. S’han programat artistes i companyies internacionals com Rachid Ouramdane, Olivier Duboi, Sidney Dance Company o Sankofa Danzafro, entre d’altres. Hi haurà també una important presència d’artistes catalans i estatals, amb vuit noves peces.

De l’1 al 24 de març el certamen portarà la dansa a teatres i museus, però també a centres cívics, carrers, places i espais públics singulars, amb activitats per a un públic divers. A banda de Terrassa, l’escenari d’aquesta setena edició s’amplia també a Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma i Viladecans.

Terrassa s’omplirà de dansa urbana. El dissabte 2 de març a les 18 hores, la plaça del Primer de Maig acollirà l’espectacle D-Construction, a càrrec de Marc Fernández i Dyptik. El dissabte 9 a les 12 hores, la plaça del Roc Blanc serà l’improvisat escenari de “La perla”, a càrrec de la companyia Iron Skulls.

La dansa entrarà també als cinemes. Serà el dijous 14 de març. A les 19.30 hores es projectarà als Cinesa Parc Vallès “Spartacus”, del The Australian Ballet. I a les 21.30 es podrà veure al Cinema Catalunya “Grease” (Randal Kleiser, 1978).

Hi haurà lloc també per a les exposicions. De l’11 de març al 10 d’abril es podrà veure a la Biblioteca Central “Josep Aznar, un espectador privilegiat. 40 anys de dansa”. L’exposició ressegueix l’estela del fotògraf desaparegut l’any 2017, Nascut l’any 1957 i desaparegut el 2017, que va ser el fotògraf oficial de la temporada de Dansa del Centre Cultural Caixa Terrassa, entre d’altres esdeveniments. El cap de setmana del 16 i 17 de març a les 10 hores se celebrarà el taller de sis hores de durada “Aquí siempre” de la brasilera afincada a Madrid Poliana Lima.

Els espectacles més convencionals es podran veure tres al Teatre Alegria. Un dels plats forts arribarà el diumenge 10 de març a les 12 hores. Es tracta de “Macarron Power” de la reconeguda coreògrafa d’Alcoi Sol Picó. El dissabte 16 a les 20 hores es podrà veure “NAVAJA”, de laSADCUM. I al dia següent a les 18 hores hi actuarà la mateixa Lima amb el seu “The Common Ground”.

Una perspectiva internacional

Júlia Poltronieri, una de les organitzadores de Dansa Metropolitana, va assenyalar que s’ha apostat per una programació “molt variada” que incorpora també grans noms internacionals com els francesos Rachid Ouramdane, Mourad Merzouki, Olivier Duboi, l’autraliana Sidney Dance Company, els colombians Sankofa Danzafro, els xinesos Xiexin Dance Theatre o els neerlandesos Club Guy & Roni.

L’aposta va més enllà i busca “ampliar aquesta internacionalització” jugant amb les diferents ubicacions. “Hem treballat amb una línia molt clara que passa per trencar la centralitat de Barcelona i fer que les propostes arribin a tots els municipis que participen”. El lema d’enguany, “del carrer a l’escenari”, explica com s’acostarà la dansa a la ciutadania.

El festival Dansa Metropolitana va néixer l’any 2018. La setena edició s’obrirà l’1 de març a l’skatepark del parc de Catalunya, a Sabadell. Hi tindrà lloc una batalla de freestyle.

To Top