Cultura i Espectacles

Una Julieta mai vista

Una nova versió de “Romeo i Julieta” de Shakespeare aterra al Teatre Principal

El Teatre Principal acull aquest cap de setmana una innovadora versió de “Romeo i Julieta”, de Shakespeare. El Ballet de Catalunya, sota la direcció del coreògraf Elías García, reinterpreten aquest clàssic de la història de la literatura a partir d’un canvi inicial significatiu, que es pot intuir des del mateix títol: “Julieta y Romeo”.

L’obra situa a Julieta com a figura central de la història, mostrant la intenció de García de redefinir els rols de gènere tradicionals per mostrar una protagonista empoderada i feminista.
La coreografia es veu complementada amb l’escenografia de Ramon Ivars. Sobre l’escenari, la jove ballarina Ellen Makela interpreta a Julieta, acompanyada de Paolo Calo com a Romeu.
El Ballet de Catalunya ha treballat una coreografia que funciona amb elements neoclàssics i contemporanis, amb una integració especial de la dansa del bastó, un element folklòric català distintiu que simbolitza la lluita de Julieta per l’autonomia i el trencament de les limitacions socials.

L’espectacle, de gairebé dues hores de durada, es divideix en dos actes. Hi haurà dues funcions el dissabte 10 de febrer, a les 12.30 hores i a les 20 hores, i una el diumenge 11 a les 18 hores.

Una Julieta mai vista
To Top