Cultura i Espectacles

Alaska, la darrera frontera

Jordi Chamagué estrena dilluns vinent una mostra fotogràfica al Centre Excursionista (19.30 hores)

Una de les imatges exposades a la mostra que s’inaugura dilluns vinent / JORDI CHAMAGUÉ

El terrassenc Jordi Chamagué i Sans estrena dilluns vinent l’exposició “Alaska, la darrera frontera”. Ho farà amb un acte al Centre Excursionista, a partir de les 19.30 hores.

Des de terra, mar i aire, Chamagué tracta de captar paisatges, fauna i flora a l’estiu de l’estat americà d’Alaska, anomenat pels americans “la darrera frontera”. I és que l’any 1867, el llavors secretari d’estat dels Estats Units, William H. Seward, la va comprar al tsar Alexandre II. Ho va fer aprofitant que era un moment en què l’imperi rus tenia dificultats econòmiques. La compra es va tancar en 7.200.000 $.

Chamagué, qui és membre del CET i de les seccions de Fotografia i Ciències, i també d’entitats fotogràfiques i de natura d’àmbit català i estatal, combinant el que més busca en la fotografia: els viatges i la natura.

De fet, pren com a referència -un cop més- els viatges del segle passat del doctor Arias. Però en aquesta ocasió, organitzat per una agència especialitzada.

Cartellera d’exposicions

L’agenda expositiva terrassenca viu aquests dies un esclat. Fa pocs dies va estar inaugurada la mostra de la fotògrafa Cecília Coca a l’Alberg de Vallparadís. A més a més, la llibreria Abacus exhibeix una petita col·lecció de dibuixos del terrassenc Javier Melgares (a la planta superior).

Igualment, Amics de les Arts estrena una exposició de la veterana artista terrassenca Paquita, aquest dissabte a les 18.30 hores. Es tracta d’una mostra solidària en favor de l’entitat ÀreAdaptada i el contingut de l’exhibició serà sorpresa fins al moment de l’obertura de portes.

També a Amics, però en aquest cas al bar, es mostren els quadres d’art urbà del grafiter Morcky. Un altre bar, en aquest cas al bar Cal Felip també ha estrenat la seva nova exposició mensual, “Meitats” (fins l’1 de març), que és obra dels alumnes del centre d’expressió artística BLOC.

I tot plegat sense oblidar les mostres en curs a la sala Paüls i la sala Muncunill i el Baumann Bar.

Alaska, la darrera frontera
To Top