Cultura i Espectacles

Mitus Aurell, reivindicat a la sala Paüls

Una obra de Mitus Aurell a la Paüls / ALBERT TALLÓN

L sala Paüls inaugura el proper dimarts, 9 de gener, una mostra retrospectiva de Mitus Aurell (1954 – 2013).

“És molt emocionant reivindicar un artista excepcional, molt personal, un creador pur, un pintor amb un gran talent i un estil propi extraordinaris, que ens va deixar massa jove”, explica el galerista Jordi Paüls.

Mitus Aurell tenia un curiós procediment de realització, molt particular i exquisit: feia servir els pots petits d’esmalts sintètic Titanlux de 125 i 80 ml. aplicant l’esmalt, gota a gota, fins que s’ajuntaven entre elles, de manera que al final quedava una pel·lícula de color, plana, per això li dona aquest acabat lacat tant característic en les seves obres.

Aurell es diverteix pintant i la seva pintura ho reflecteix: és lliure, desacomplexada, lúdica, genera, uns personatges propis, retrats màgics, figures entre la extravagància i un surrealisme futurista molt personal i auto-identificatiu: Carreteres voladores, senyals de trànsit, llunes, ocells…

El to ingenu dels inicis deixa pas a un discurs més elaborat, desmitificador i sarcàstic que se situa en les antípodes dels corrents dominants a l’època.

Després d’un parell d’exposicions col·lectives i de dues d’individuals, a Cadaqués i a Chamonix, es trasllada a l’antiga granja de pollastres als afores de la ciutat, propietat de la família.

Un d’aquests espais serà una casa i un estudi per a ell. Serà el seu primer estudi habilitat únicament i expressament per a pintar, ho serà fins al final. El 2005, el retrat d’una amiga, la Lola, serà la seva última obra acabada.

A més a més, la tertúlia artística del mes de gener al Bar Culla serà el dijous 25, de la mà del monjo budista Andreu Barquinero Estruch, sota el títol: “El Zen, una mirada cap endins”.

Mitus Aurell, reivindicat a la sala Paüls
To Top