Algunes estan com desencaixades, d’altres semblaria que estan fetes malament… I tot que no siguin massa perceptibles a l’ull humà, són precisament aquestes imperfeccions els que donen a cada peça un senti únic.
Així són la vintena d’obres que formen part de la mostra “Mètode d’assaig-i-error”, que es mostra aquests dies a la sala del piano del cafè-bar dels Amics de les Arts.
Són obra de la grafitera Anna Taratiel (Terrassa, 1982) qui va créixer artísticament en l’escena de l’street art de Barcelona (on va crear els seus primers grafitis amb el sobrenom d’Ovni).
Més tard es va traslladar a Amsterdam on realitza murals i instal·lacions en espais públics i rep encàrrecs d’empreses i grans marques; participa en fires d’art contemporani de la mà de reconegudes galeries.
Tanmateix, la serigrafia no és la seva eina habitual. “La veritat és que no faig gaire obra gràfica i ara em venia de gust tocar-la”, explica Taratiel. De fet, tenen una màquina per serigrafiar al seu estudi Magneti. Allà, amb dues pantalles i sobreposant tintes translúcides, han aconseguit aquests efectes visuals en l’estampació creativa. “És un intent de fer art generatiu portat a la serigrafia”, diu Taratiel. “Utilitzant regles matemàtiques com a guia, experimento amb una ‘serigrafia generativa’ d’elements geomètrics, colors translúcids i l’aleatorietat. De fet, les formes i colors primaris sobreposats generen noves composicions amb cada moviment”.
“Reinterpreto el mètode assaig-error i convido a abraçar el que és imperfecte i singular; la bellesa en la prova errònia de l’assaig. Part de la meva obra parteix d’aquest mètode, on cada forma és una narrativa visual, revelant la màgia dins les tècniques i els materials del procés creatiu.
I és que la llum, els buits i els desplaçaments imperfectes del mètode aporten la riquesa i singularitat a l’obra.
Totes les obres són reproduccions d’edició limitada, envasades al buit i constitueixen una prova artística original (PA) d’aquest procés creatiu. I es troben a la venda. De fet, ja n’ha venut algunes, doncs aquests dies previs als Reis són molt adequats per fer un detall com aquests. “He intentat posar preus accessibles, perquè de vegades l’obra artística és més costosa per la butxaca de la gent”, explica Taratiel.