Cultura i Espectacles

Tot el que necessites saber sobre la primera gala d'”OT”

L’exitosa cantant brasilera Annita serà la padrina del programa d’aquest dilluns, que es veurà a través de Prime Video

Per primera vegada des que es va posar en marxa el format del “talent-show” Operación Triunfo l’any 2001, les gales d’Operación Triunfo es veuran a través d’una plataforma de pagament, en concret per Prime Video, la plataforma d’Amazon. Cada dilluns a les 22 hores, els fans del programa tenen una cita davant les seves pantalles. Aquest dilluns es podrà veure, en rigorós directe, la gala 0. El programa durarà tres mesos i cada dilluns hi haurà una gala, fins al 19 de febrer.

I és que Prime Video està d’estrena. Prime Video oferirà aquesta nit una nova i reformada edició d'”OT”, la quarta que s’ofereix en directe des dels platós del Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. Després de l’emissió, les gales quedaran disponibles a la plataforma de pagament. Podran veure’s en diferit des de l’app de Prime Video a través de televisors intel·ligents, ordinadors, tauletes i “smartphones”. A banda de la gala pròpiament dita, hi haurà un directe a YouTube en el qual es podrà veure en directe tot el que passa a l’acadèmia d'”OT”, ubicada també a les instal·lacions terrassenques. Es podran veure les classes que rebran els alumnes, el famós repartiment de temes musicals i fins i tot les hores de descans que compartiran els aspirants a artistes. Serà casa seva fins al mes de febrer vinent.

I és que, a l’acadèmia se celebrarà el Nadal i el Cap d’Any. S’emetrà un especial de Nadal i un altre d’Any Nou, que coincidiran amb les gales del dilluns 25 de desembre i 1 de gener del 2024.

Des d’avui i fins al 19 de febrer, se celebraran un total de 13 gales de manera ininterrompuda. Els fans d'”Operación Triunfo” podran seguir el concurs cada dilluns a partir de les 22 hores.

La cantant mallorquina d’origen guineà Buika, el productor Pablo Rouss (que ha treballat amb artistes de la talla de Sebastián Yatra, Belén Aguilera o Pole) i la locutora de Los 40 Cristina Regatero seran els membres fixos del jurat d’”Operación Triunfo 2023“, que tindrà cada setmana un quart membre rotatori que anirà variant entre músics espanyols i llatinoamericans. I és que el programa, el guanyador del qual s’endurà un xec de 100.000 euros, es podrà seguir també a la carta des d’una trentena de països d’Amèrica Llatina.

L’exitosa cantant brasilera Annita serà la padrina de la gala d’aquest dilluns. De fet, inaugurarà les actuacions musicals interpretant el seu darrer single, “Mil veces”. La cantant mallorquina d’origen guineà Buika, el productor Pablo Rouss (que ha treballat amb artistes de la talla de Sebastián Yatra, Belén Aguilera o Pole) i la locutora de Los 40 Cristina Regatero seran els membres fixos del jurat d’”Operación Triunfo 2023“, que tindrà cada setmana un quart membre rotatori que anirà variant entre músics espanyols i llatinoamericans. I és que el programa, el guanyador del qual s’endurà un xec de 100.000 euros, es podrà seguir també a la carta des d’una trentena de països d’Amèrica Llatina.

A través de dos especials de 45 minuts sobre el càsting final, els subscriptors de Prime Video poden conèixer des de dijous els 18 aspirants que aquest dilluns participaran en la gala zero. Trepitjaran un nou plató amb capacitat per a 900 espectadors (100 asseguts i la resta, drets, en dos fossars al costat de la ja famosa passarel·la, i dues llotges a costat i costat dels fossars), des d’on s’emetran les gales setmanals presentades per una de les cares més conegudes de la primera edició del concurs en el ja llunyà 2001: Chenoa, que ha assegurat estar “molt agraïda per començar aquest projecte”. “Em resulta emocionant, estic molt nerviosa”, ha dit.

Un plató per a 900 espectadors

El plató té 1.200 metres quadrats i disposa d’onze càmeres, incloent una “spider cam”, un “travelling” d’onze metres i una grua de 22. Compta amb 400 metres quadrats de pantalles led, ubicades a parets, sostre, terra i al fons de l’escenari (amb una gran pantalla que es pot obrir pel mig, a mode de porta, i quedar partida en dos) i la ja famosa passarel·la que dilluns només aconseguiran creuar 16 dels 18 aspirants, que es convertiran ja en concursants de ple dret i entraran a conviure a una acadèmia remodelada i ampliada, amb més llum natural i més verd. De fet, com ha explicat Tinet Rubira, director de la productora del programa, Gestmusic, s’han eliminat els passadissos de càmeres, que seran totes visibles (n’hi haurà 55 de robotitzades i tres broadcast) i s’han guanyat 215 metres quadrats respecte de l’ultima edició, emesa el 2020.

L’acadèmia compta amb una distribució un pèl diferent a la d’altres ocasions, però en essència segueix sent la mateixa, amb una zona de vida, amb recepció, sala d’estar, menjador-cuina, banys i vestuari, habitació, i una terrassa on enguany no es permetrà fumar, i una altra zona de feina, amb la famosa sala del piano de Manu Guix, una gran sala per fer-hi activitats en grup, tres box equipats amb ordinadors, instruments i micròfons perquè els concursants assagin les cançons i tres sales més pensades, entre altres, per a les classes de tècnica vocal i interpretació.

Els professors

Allà els concursants prepararan, setmana a setmana, les seves actuacions de la mà d’un claustre de professors capitanejat per Noemí Galera com a directora de l’acadèmia i Manu Guix com a director musical. Mamen Márquez i Vicky Gómez tornaran a ser les encarregades de tècnica vocal i coreografia, respectivament. Abril Zamora s’incorpora com a professora d’interpretació i Vic Mirallas i Pablo Lluch, com a professors de repàs.

Gales de 90 minuts, “postgales” i un programa diari

Com ja es va anunciar fa unes setmanes, les gales seran més curtes, de 90 minuts, però comptaran, com és habitual, amb una actuació grupal, les dels nominats i les de la resta dels concursants. Segons han destacat els responsables de Prime Video i Gestmusic, seran més dinàmiques i centrades en les actuacions musicals dels concursants.

Per primera vegada, Noemí Galera i alguns dels professors de l’acadèmia estaran en el plató durant la gala, la qual cosa els permetrà interactuar amb la presentadora i els concursants. A més, s’introduirà un espai nou en el plató anomenat Green Room, destinat als concursants, on podran esperar abans de la seva actuació.

Les gales s’emetran cada dilluns a les 22 hores a través de Prime Video , que també oferirà una postgala presentada per l’actriu i streamer Masi Rodríguez des del mateix plató de les gales i amb públic, en què es repassaran els moments més destacats de la setmana i s’acomiadarà l’expulsat, així com un magazín diari, “OT al día”, (de dimarts a dissabte, a les 22 hores) presentat Xuso Jones amb el resum de tot el que passi en el programa; continguts, tots ells, que els usuaris de la plataforma de pagament podran recuperar en qualsevol moment.

Per primera vegada en la història d’”OT”, els concursants trencaran breument el seu aïllament per a participar en aquest magazín diari al costat d’altres artistes i convidats.

També ha destacat que l’assistent de veu virtual Alexa “serà la millor experta d’OT” i els usuaris li podran preguntar sobre tot allò que hagi passat a les gales o per l’expulsat de la setmana, entre altres, i conèixer millor els concursants “perquè ells mateixos, de viva veu, t’explicaran les seves històries”.

A més, també ha avançat que dins de la tenda d’Amazon es crearà una botiga d’”OT” on poder adquirir els modelets que els concursants llueixin a les gales, merxandatge i mobles com els que s’utilitzaran a l’acadèmia.

A més de les xarxes habituals, enguany el programa potenciarà la presència a TikTok, amb el primer espai destacat d’entreteniment creat a l’Estat. Cada 15 dies es penjaran vídeos dels concursants seguint una tendència “i tota la comunitat podrà votar qui ho ha fet millor”, ha comentat Óscar Prol, responsable de contingut original d’entreteniment de Prime Video España.

A més, cada dissabte en un espai dedicat a TikTok a “OT al dia”, els creadors de contingut Ibán García i Belena Gaynor repassaran com s’han viscut els millors moments de la setmana a TikTok.

To Top