Cultura i Espectacles

Una nit de festa amb Martita de Graná

La monologista omple LaFACT amb els seu humor i llenguatge directe

Martita es va jugar molt amb el públic / LLUÍS CLOTET

La Marta és soltera i és feliç. Aquesta és la conclusió que et queda quan surts del monòleg “Martita sea”, que Martita de Graná va fer dissabte en dues funcions omplint de gom a gom LaFACT. Amb un llenguatge directe i no apte per a persones amb pudor, va aconseguir engrescar el públic des del primer segon. De fet, abans d’aparèixer a l’escenari, va sonar la “Sessió 52” de Bizarrap i Quevedo a tot volum i la sala semblava una discoteca. Tot seguit, sense reduir la intensitat, l’èxit “Mi gente” de J. Balvin donava pas a Martita amb una cervesa a la mà i vestida amb una samarreta amb el missatge “Estado civil, resaca”. Tota una declaració d’intencions.

A partir d’aquest moment, vam conèixer qui era Martita de Graná. I és que ella és aquella amiga que tothom té. Que és desvergonyida i que a sobre té gràcia quan explica coses quotidianes, com per exemple les característiques dels penis dels homes o com són els pets. És aquella amiga que quan estàs en una discoteca i vols marxar et diu: “Imagina’t que demà passa alguna cosa i mors”. I amb aquesta frase tan convincent et quedes amb ella fins al final.

I és que de la Martita ho sabem tot, no només perquè la seguim a les xarxes socials amb els seus vídeos virals des de la pandèmia. T’explica com és la mida del penis que més li agrada i el perquè, amb quants homes se n’ha anat al llit, com són els seus pets i com pot fer caca a un llit. Però també té un vessant més tendre quan parla de la seva mare, a qui també li agrada la festa i la cervesa tant o més que a ella, de la seva germana, d’una amiga seva que va morir i dels seus dos gossos. Tot això, durant 100 minuts amb un ritme frenètic, amb la paraula, de vegades cantant acompanyada de la música d’un guitarrista o amb vídeos. Un espectacle multiplataforma en què l’èxit rau en la proximitat de la còmica, que va ser interrompuda constantment pels riures i els aplaudiments del públic. I és que com va dir una espectadora: “Ens sentim identificades amb el que ella explica a l’escenari”.

Una nit de festa amb Martita de Graná
To Top