Cultura i Espectacles

Riures i reflexions a LaFACT

Ángel Martín, el popular humorista, guionista i presentador català, actua aquest dissabte i diumenge a LaFACT Cultural, amb el seu espectacle “Punto para locos”. El barceloní oferirà al públic el seu segon monòleg, on evoca els seus pensaments i les seves veus interiors. Ja s’han exhaurit totes les entrades

Ángel Martín presenta el seu segon monòleg a LaFACT Cultural

LaFACT Cultural es convertirà aquest cap de setmana en l’epicentre dels riures i les reflexions, mentre l’inigualable Ángel Martín (Barcelona, 5 d’octubre de 1977) presenta el seu segon monòleg “Punto para locos”, on comparteix els seus pensaments i les veus internes que ho acompanyen. Les 1.400 localitats disponibles per als dos espectacles que oferirà l’humorista a la ciutat ja han estat exhaurides. Martín actuarà aquest dissabte, 14 d’octubre a les 21 hores i diumenge, 15 d’octubre a les 18 hores.

L’humorista intentarà transmetre al públic de LaFACT que l’única cosa que ens diferencia no és si estàs o no estàs boig, sinó a quin volum són al teu cap la veu de la vergonya, la por, els aclaparaments, la impaciència… i intentarà que, la pròxima vegada que una d’aquestes veus torni, no puguis evitar burlar-te d’ella i posar en el marcador un altre “punto para los locos”.

El camí cap a la fama

El popular humorista, guionista i presentador català va començar com a aspirant a còmic en un càsting organitzat per Paramount Comedy. Amb un llençol tirat a sobre, va interpretar un monòleg sobre el “rotllo” que suposa ser un fantasma. Gràcies a la seva ocurrència va superar la prova, passant així a formar part del talentós grup de còmics de Paramount Comedy, factoria que li va atorgar la fama, on va realitzar nombrosos monòlegs.

També ha participat en diferents programes televisius com “Noche sin tregua”, presentat pel seu gran amic Dani Mateo, o “La noche de Fuentes y Cía”. Així mateix, ha estat guionista de la sèrie d’èxit “Siete vidas” durant una de les últimes temporades.

A més, el barceloní va presentar fins al 2011 amb Patricia Conde un programa diari a La Sexta d’aproximadament dues hores, “Sé lo que hicisteis…”, en el qual criticava, amb humor i ironia, els programes de televisió espanyols basats en el xafardeig i la premsa del cor. L’èxit aconseguit per aquest últim programa va motivar que La Sexta li confiés, juntament amb la seva companya, la presentació d’alguns programes especials com la gala d’entrega dels Premis TP d’Or 2006 o les campanades de la nit de Cap d’Any de 2006 i les de 2007.

La innovació de Martín no es limita només als seus espectacles en directe. L’any 2020 va començar a publicar cada matí en les seves xarxes socials l’“Informatiu matinal per a estalviar temps”, un vídeo d’uns dos minuts en el qual es dedica a resumir les notícies més importants del dia. Aquesta iniciativa li va implicar molt d’èxit i li va tornar viral en xarxes.

Un any després, va publicar “Per si les veus tornen”, un relat personal en què explica la seva experiència després de ser ingressat per un brot psicòtic. Enguany, Ángel Martín ha publicat el seu segon llibre: “Detrás del ruido”. La història, no exempta d’humor, aprofundeix sobre tot el que el va ajudar a refer-se i mantenir el seny després del brot. “Em van ingressar dues setmanes en un hospital psiquiàtric per sentir veus que no podia controlar. Ara, presto una atenció mil·limètrica a qualsevol cosa que succeeixi dins del meu cap”, expressa. L’essència de l’espectacle està vinculada als dos llibres.

Amb una trajectòria tan ricament diversa, Ángel Martín continua fent riure i provocant reflexions crítiques sobre la societat actual. Els espectadors de LaFACT estan ansiosos per experimentar una dosi de la seva astúcia humorística.

Riures i reflexions a LaFACT
To Top