Cultura i Espectacles

Una actriu al Teatre Lliure, quan plega la jornada de regidora

Parlem amb Rosa Boladeras amb motiu de l’estrena de “La nostra ciutat”, demà al teatre Lliure de Barcelona, en la que participa com actriu. És desitjable que una regidora política mantingui feines del seu ofici?

Boladeras estrena demà obra al Lliure de Montjuich

No és habitual que un polític -amb responsabilitat de Govern- mantingui feines de la seva anterior professió.

En una mesura molt puntual, és el cas de Rosa Boladeras (Terrassa, 1972), la regidora de Cultura que demà estrena l’obra “La nostra ciutat” al Teatre Lliure de Barcelona.

I és que Boladeras és actriu de professió. “És el meu sector i ho serà sempre”, explica en els dies previs a l’estrena.

Aquest més de setembre ha combinat alguns matins d’assaig al Lliure, amb la seva tasca “full time” com a regidora. Durant l’octubre tindrà un total de 30 funcions, en una temporada del 7 d’octubre al 12 de novembre. I després, probablement, gira per Catalunya amb dates que sempre cauen en cap de setmana.

És aquest encàrrec puntual, incompatible amb la seva dedicació a l’Ajuntament? Boladeras sosté que no, clarament. I prossegueix amb un ritme intens, tant de feina interna de la regidoria com externa (festival TNT, festival Àlbum, celebració del 25 aniversari de la BCT…).

No deixaré la feina d’actriu. Estic a favor que es pugui treballar temporalment en servei a la ciutat sense deixar la professió”, havia expressat l’any 2019, quan va arrencar la seva primera legislatura com a màxima mandatària cultural.

El precedent, al 2019

Ara bé, fa un matí, clar i contundent. “L’únic però és que la companyia amb la que treballo ja saben, des del principi, que llavors l’obra no farà aturada per Terrassa, de cap manera”, enraona. No li sembla “ètic”, assegura.

Boladeras, durant una funció de “La rambla dels floristes”

De fet, és la segona ocasió que li passa. A l’anterior mandat, de fet, va participar de l’existosa “La Rambla de les Floristes” a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) . De forma que entre setembre i novembre de 2019 va compatibilitzar el que llavors era el seu nou flamant càrrec amb el seu paper interpretatiu.

I va guanyar un Premi Butaca i un Premi Teatre Barcelona, com a Millor Actriu, per aquest paper; a banda de ser finalista al Premi de la Crítica i al Premi Max. Deu n’hi do.

“Cadira acomodatícia”

Així, Boladeras no descarta assumir papers interpretatius de forma molt puntual. Tanmateix, en un moment donat el seu camí laboral tornarà a transitar al 100% la interpretació. “No abandono la meva faceta cultural entrant a l’Ajuntament. Però no hi estaré eternament, a l’Administració Pública. No és una cadira acomodatícia”, enraona.

I fa una confessió, sobre la seva entrada en política: “Altres partits m’ho havien ofert abans, però des dels aparells dels partits. Jo m’hi vaig posar perquè Tot per Terrassa bo responia als antics partits. I així m’hi sentia còmoda”.

Aquests dies d’octubre, mostrarà el seu vessant d’actriu -amb més intensitat que mai-, que plega del seu despatx de regidora de Cultura.

Una actriu al Teatre Lliure, quan plega la jornada de regidora
To Top