Cultura i Espectacles

El Festival de Jazz de 2024 ja s’albira

Tindrà lloc entre els dies 1 i 22 de març de 2024

Estampa d'un concert gratuït a la plaça Vella

Traieu-li el tap al bolígraf vermell, que és hora de marcar dates al calendari. Concretament, de l’any 2024.

I és que la 43a edició del festival de Jazz de Terrassa ja té data: tindrà lloc entre els dies 1 i 22 de març. Primer cercle vermell i primera onomatopeia jazzística del que ens espera:

Bahtubaht… Pst!

A més a més, el més concorregut dels actes, el Pícnic Jazz al parc de Vallparadís, tindrà lloc enguany el diumenge 17 de març. Duhdoodop!

Així ho va anunciar ahir la coordinadora del Club Jazz, Susanna Carmona, en la presentació de la rentrée jazzística a Terrassa per aquest curs 2023-2024. Carmona va desvetllar la identitat dels primers tres artistes que visitaran terrassa, dos dels quals de perfil internacional.

Per una banda, es confirma la presència del trompetista suïs Erik Truffaz, en el marc d’una extensa gira europea per França, Txèquia, Turquia i Suïssa.

“És el segon cop que ens visita, doncs fa 20 anys ja va exhaurir les localitats en un concert que va donar molt a parlar”, explica Carmona, I és que Truffaz és exponent de l’“electrojazz”, estil des del qual s’ha fet el seu lloc a l’escena europea. Presentarà temes dels discos “Clap!” i “Rollin”. El concert té lloc el 14 de març. Bizzzhaka!

Vista aèria de la Nova Jazz Cava

Per l’altra, la saxofonista nord-americana Lakecia Benjamín s’estrena a Catalunya. Hi arriba amb el seu dilatat tour “Phoenix”, que l’ha portat pels Estats Units, Canadà i Europa. “El seu és com un ressorgir de la vida, per un greu accident que va patir i de la qual se n’ha sortit”, contextualitza Carmona. Hi actuarà el 22 de març. Skadeedaht!

També se sap que el primer concert al carrer serà el de la saxofonista catalana Irene Reig, líder de The Bop Collective, qui actuarà a la plaça Vella el 2 de març.

30 aniversari de la Cava

Molt pocs dies abans tindrà lloc el 30è aniversari de la inauguració del club Nova Jazz Cava. Fou un 24 de febrer, de 1994, quan obria les portes aquest equipament situat vora l’Institut del Teatre i l’Ajuntament de Terrassa.

Per celebrar-ho, la Cava celebrarà un peculiar “compte enrere”, amb un Top 5 de concerts mensuals, en línia descendent, i que arrencar el 16 d’octubre amb l’actuació d’Anders Bergcrantz European Quartet d’octubre. Bideedoodop!

Concert a la fresca, al pati interior

Homenatge al “So laietà”

A més a més, el 10 de novembre es farà un concert d’homenatge a l’anomenada “Música Laietana”.

I és que enguany es commemora el 50 aniversari de l’obertura de la sala Zeleste de Barcelona, el punt de partida d’una generació de músics que protagonitzarien la Música Laietana. Badumcha!

Concerts de tardor

En tot cas, la Temporada Estable 23-24 s’inaugura oficialment el proper divendres 6, amb el concert de la formació Smack Dab, qui presentarà “Supertralla”.

L’endemà 7 d’octubre hi actuarà Singin’ Onions, per celebrar el vintè aniversari de Terrassahoppers (que fomenta el ball de lindy-hop). Gahdugat! Pst!

I pel dia de Sant Esteve ja avancen una peculiar fusió de copla i jazz, de la mà de Marc Uroz. Skiddleebop!

Jo podeu tornar a posar el tap al bolígraf i guardar el calendari.

El Festival de Jazz de 2024 ja s’albira
To Top