A l seu stand de la plaça del Progrés, Jose Rodó punxarà quatres grifons: de Pale-Ale, d’Ipa, negra i d’Imperial Stout.
Tanmateix, les podreu reconèixer no tant per l’estil de cervesa, sinó per com han estat batejades, totes elles referències de bandes de música punk del Vallès.
La Pale-Ale és diu Anti-patiks, com la banda d’Ullastrell (precisament d’on és Jose Rodó i la seva factoria). l’Ipa és Batec, amb músic terrassencs i rubinencs, que justament va actuar a la darrera Festa Major de Sant Pere. La cervesa negra es diu Código Neurótico, com la mítica banda de rock i punk dels anys 80 (ja dissolta), que precisament ha estat molt comentada durant els actes del programa La Moguda Rock Terrassa 80s. I finalment, l’Imperial Stout es diu Óstia Puta, també participant de La Moguda i que després de la gira de concerts per Mèxic d’aquest maig, ara actuarà a terrassa per Festa Major (a l’Espai Vapor).
Aquestes són les varietats d’Anti-Patiks, però a la 5a Mostra de la cervesa artesana de Terrassa també hi participaran les cerveseries La Simanya (amb producció a Granera), Senglaris, Espina de ferro, Sant Jordi i Refu birreria.
Totes elles oferiran els seus bregatges aquest dissabte, als stands ubicats a la plaça del Progrés, entre les 11 i les 22 hores.
Enguany mancarà la cerveseria terrassenca La Resclosa, que fa un temps que va tancar el projecte. Tot i així, “el Vallès segueix sent una comarca amb un gruix de productors similar a la mitjana catalana”, explica Rodó.
Grosso modo, les primeres micro-cervesesries artesanes van nàixer a Catalunya fa uns 15 anys, mentre que el seu boom es va produir aproximadament fa uns 10. “Fins la pandèmia de la Covid, tot anava cap amunt. Però quan va esclatar tot, ens vam quedar tocats”, explica Rodó. I és que amb els bars tancats, no calia produir. “De les tres birres que feia, tot just vaig passar a fer una i au”, reconeix aquest cerveser d’Ullastrell.
Afortunadament, el sector torna a créixer. Ara bé, a Rodó li sorprèn que una ciutat com Terrassa no compti amb cap bar-cerveseria que només serveixi birra artesana, en exclusiva.”A Sabadell n’hi ha dos: la Microcerveseria i l’Olut”, diu Rodó, incidint en la rivalitat entre cocapitals. “Però mica en mica, la gent valora cada cop més la feina que hi ha darrera d’una birra artesana”, defensa Rodó. De fet, cada producció pot triga entre 3 i 6 setmanes.