Cultura i Espectacles

“Operación Triunfo” torna a Terrassa

El “talent show” musical es continuarà emetent des del Parc Audiovisual de Catalunya, on hi haurà el plató de les gales i l’acadèmia on conviuran els concursants

El plató del programa, en la presentació de l'edició del 2020 / Nebridi Aróztegui

El “talent show” musical “Operación Triunfo” tornarà a finals d’aquest 2023 a Terrassa. Fa uns dies, Gestmusic, la productora del programa, ja va confirmar el seu retorn amb una novetat destacable: el concurs migra de TVE a Amazon Prime Video. Aquest dimarts, s’han donat a conèixer més detalls a través d’una roda de premsa i un vídeo-xat en directe amb els fans en què Noemí Galera, directora de càsting de Gestmusic, ha confirmat que “OT” seguirà a Terrassa, com ha passat amb les tres últimes edicions (2017, 2018 i 2020). El plató de les gales i l’acadèmia on conviuran els 16 concursants, que serà remodelada i ampliada i tindrà més llum natural i més verd, estaran ubicats al Parc Audiovisual de Catalunya, a la nostra ciutat.

L’acadèmia del programa, l’any 2020 / Nebridi Aróztegui

La data en què es començarà a emetre “OT 2023” no ha estat encara revelada però Gestmusic i Prime Video ja han avançat que serà a finals d’any. “Ens menjarem el raïm a l’acadèmia”, ha detallat Tinet Rubira, director de Gestmusic. De fet, la maquinària dels càstings per seleccionar els nous “triunfitos” es posa en marxa aquest dimarts mateix.

Els càstings començaran el 3 de juliol a Barcelona

Les proves presencials començaran el 3 de juliol a Barcelona i recorreran diversos municipis al llarg de dos mesos i mig. A l’última ciutat on farà parada “OT”, Madrid, s’iniciaran el 19 de setembre. Com en ocasions anteriors, hi haurà tres fases: les dues primeres, a cada ciutat, i l’última, centralitzada a Catalunya. Els fans del programa podran seguir la fase 1 i la 2 en directe pel canal de YouTube d'”Opeación Triunfo”. Prime Video emetrà, abans de començar les gales, dos programes especials dels càstings.

Per presentar-s’hi caldrà tenir 18 anys el primer dia de les proves. Enguany els aspirants no podran cantar qualsevol cançó. En els pròxims dies, la direcció del programa compartirà mitjançant les seves xarxes socials una llista de temes d’entre els quals els candidats podran escollir.

Com en ocasions anteriors, aquells que vulguin estalviar-se les cues podran penjar (entre aquest mateix dimarts a les 15 hores i el 20 de juny a la mateixa hora) a Instagram o TikTok un vídeo de 45 segons versionant alguna cançó (aquesta sí que és lliure, sense llistes) a cappella i sense modificar la seva veu i amb l’etiqueta #OTCover2023. Noemí Galera se’ls mirarà tots i aquells que li semblin prou bons s’enduran un passi especial per no haver de fer cua el dia del càsting.

El guanyador del “talent show” s’endurà un xec de 100.000 euros.

Hi haurà una gala per setmana. Seran més curtes, de 90 minuts, i s’emetran en directe a través de Prime Video (a Espanya i diversos països de l’Amèrica Llatina), que també oferirà una post-gala amb els concursants i els professors i un “magazine” diari amb el resum de tot el que passi en el programa; continguts, tots ells, que els usuaris de la plataforma de pagament podran recuperar en qualsevol moment.

A través del canal de YouTube d'”Operación Triunfo” es podrà seguir durant les 24 hores del dia tot el que passi dins de l’acadèmia (repartiments de temes, passis de micro, classes, àpats…).

També hi haurà una app del programa en què l’audiència podrà escollir el concursant “favorit” de la setmana, que es lliurarà de les nominacions, i votar a un dels nominats per salvar-lo de l’expulsió.

Pròximament s’informarà també de com poder assistir com a públic a les gales.

Chenoa, presentadora

Chenoa, una de les concursants de la primera edició d'”OT” en el ja llunyà 2001, serà la presentadora de les gales, substituint Roberto Leal, que s’havia encarregat de conduir les de les tres últimes edicions a TVE. “Jo he seguit veient ‘OT’ quan he pogut. Estava molt atenta, no m’he desenganxat. És un format que m’agrada molt. Té un menú tan bonic, que sempre serà part de tu”, ha destacat la cantant mallorquina en un vídeo-xat amb els seguidors del programa. “En 90 minuts sentiré moltes coses. Vinc de veure un Roberto Leal tan amorós i meravellós… Li demanaré algun consell, però em deixaré portar. Intentaré fer-ho fàcil perquè tot l’engranatge funcioni. Soc molt disciplinada”, ha assegurat.

Chenoa, a la roda de premsa d’aquest dimarts

Noemí Galera repetirà com a directora de l’acadèmia i Manu Guix, com a director musical. Mamen Márquez i Vicky Gómez tornaran a ser les encarregades del “coaching” vocal i la coreografia, respectivament.

El claustre de professors es completarà amb altres noms que encara no han estat anunciats. “Hi haurà professorat nou. Sempre hi ha algun professor nou en cada edició i aquesta no serà una excepció”, s’ha limitat a dir Galera.

El nombre d’integrants i els noms del jurat tampoc han estat encara revelats.

El programa que va donar a conèixer Miki Núñez

Hi haurà algun concursant de Terrassa en el programa, com en l’edició del 2018? Aquell any un dels participants va ser l’egarenc Miki Núñez, que es va quedar a les portes de la final. Va ser el primer concursant de tota la història del programa en cantar en català en una gala, amb “Una lluna a l’aigua”, de Txarango, i va ser escollit en dues ocasions “favorit” del públic.

El jove terrassenc no va ser un dels cinc finalistes d’aquella edició però va donar la sorpresa i es va convertir en el representant espanyol a Eurovisió 2019, amb “La Venda”.

El programa el va donar a conèixer massivament entre el públic espanyol i de més enllà. El seu pas per “OT” va ser clau en la seva carrera artística.

To Top