Joan Paüls està desterrant aquella idea que un no pot triomfar a casa seva. El curtmetratge “No vull ser un heroi”, que ha dirigit el matadeperenc, tornarà a omplir de gom a gom un equipament de Terrassa.
Si la vigília de Sant Jordi aconseguia omplir l’aforament del Teatre Principal (en el que es va considerar la preestrena), aquest dilluns vinent serà el torn del Cinema Catalunya. Tant és així que ja no queden entrades disponibles per aquest passi.
A més, a inicis de setmana ha estrenat també a la ciutat de Barcelona, omplint igualment una de les sales de la Filmoteca de Catalunya.
El curtmetratge “No vull ser un heroi”, sobre la lluita contra el càncer infantil, està basat en el conte del mateix títol. No és una història qualsevol, ja que està basada en nens i nenes reals que van patir càncer; les famílies dels quals han estat involucrades en la producció.
Sant Joan de Déu
Tot això ha fet que sigui un rodatge molt intens emocionalment, amb tres dies on es va generar un ambient especial al nou i ambiciós Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB) de l’Hospital Sant Joan de Déu, un dels grans al·licients del projecte cinematogràfic. Allà és on es va rodar i, de fet, està inspirat en les històries reals d’infants que han patit càncer.
Concretament, “No vull ser un heroi” explica la història de Guille, un nen curiós i alegre que li agrada fer moltes coses, però a qui li han detectat càncer i haurà de passar un temps a l’hospital.
Quan hi arriba, es troba un ninot de peluix i un diari secret. Durant els dies que passarà a l’hospital i, juntament amb els nens i les nenes que conviurà, descobrirà l’amistat i la confiança que neixen en els moments més complicats.
En definitiva, és un projecte que clarament transcendeix la pantalla i que busca fer d’altaveu i conscienciar sobre la malaltia a la població i que voldrà ser vist a tot arreu on es pugui. Especialment per aquest curtmetratge s’ha compost la cançó “Hi ha dies”, que forma part de la banda sonora de la pel·lícula. La compositora i cantant de la cançó és Marta Peralta, “Martinha”, i la producció s’ha fet a càrrec d’Eduard Balaguer i Andre Nascimbeni.
El curt es va desenvolupar el mateix dia que es va presentar el conte homònim, escrit per Núria Riera i il·lustrat per Mercè Ortí. I és que s’estima que a Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous anuals de càncer infantil i 1.200 casos nous arreu de l’Estat.
MUA solidaris
El conte és una iniciativa de l’associació MUA Solidaris, que fa molts anys que fa campanyes de lluita contra el càncer infantil.
De fet, és una associació creada per la família d’un infant amb leucèmia, que té com a finalitat recaptar fons per a la investigació de la leucèmia infantil i destina tots els beneficis a l’Hospital Sant Joan de Déu.
Compta amb la subvenció de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), i amb el suport de tres espònsors com la Fundació Manuel Lao, Carreras Dental i Lasenor Emul.
A la UAB
Després d’estudiar Comunicació Audiovisual a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB, Paüls ha treballat a les grans indústries d’arreu del món com ara Londres, Madrid o Los Ángeles. Ara, ha tornat a Catalunya per continuar amb la seva carrera de director.