Cultura i Espectacles

Stay Homas roda videoclip al Cinema Catalunya

El trio barceloní hi ha rodat el videoclip d’“Ese beso”, segon avançament del disc “Homas” que publica el 5 de maig

Rai Benet, Klaus Stroink i Guillem Boltó, a les butaques del Cinema Catalunya / DT

Podria ser la teva història. Quedar amb una amiga per anar al cine, trobar-se amb les presses al carrer Sant Pere, passar per taquilla i seure a la sala noble del Cinema Catalunya, sota la làmpada d’aranya d’època.

Però és la del nou videoclip d’Stay Homas, la banda sorgida durant el confinament a un terrat de Barcelona i viralitzada mitjançant les xarxes. Un trio format per Rai Benet, Klaus Stroink i Guillem Boltó (extrombonista de Doctor Prats).

De fet, els Stay Homas publiquen el seu segon disc el proper 5 de maig. Després d’haver avançat ja el primer single (“La Nòria”), ara en publiquen el segon: “Ese beso”.

Rodat a principis de la setmana passada i llançat a xarxes a finals -un temps rècord- el videoclip té quasi 45.000 visualitzacions en quatre dies .

Viralització del Cinema

Tot i que la narració combina escenes rodades fora de Terrassa, el gruix del vídeo té lloc a diversos espais del Cinema Catalunya: Des de la façana exterior, la guixeta, la sala principal, els lavabos… És plenament reconeixible, al 100%. I amb probabilitat, seran centenars de milers de persones els que veuran aquest escenari mitjançant el videoclip.

Per dos motius, principalment. Per una banda, perquè mouen “per se” xifres astronòmiques. El single llançat tan sols fa un mes té 700.000 visionats. Però és que cançons del disc anterior com “The Bright Side” (en col·laboració amb Oques Grasses) va assolir 3,8 milions de vistes i altres videoclips superen o voregen els 2 milions.

Es passen al castellà

I en segon lloc perquè Stay Homas canta aquesta cançó en castellà, pen un moviment que podria amplificar les habituals fronteres de la m´música en català.

El Cinema Catalunya esdevé també escenari d’una història d’amor LGTBIQ+ entre dues dones, en aquest cas les actrius Maria Salarich i Carlota Urdiales. La direcció és de Cristóbal Quesada i la producció de Joan Borràs.

L’any passat ja van rodar “Here to Play” a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Terrassa, si bé en aquest cas els platós son neutres.

To Top