Cultura i Espectacles

30.000 persones omplen Vallparadís amb l’esperat Pícnic Jazz

La jornada ha arribat després de 3 anys, acollint gent d’arreu de la comarca que ha gaudit de molta música, bones temperatures i bon ambient

Pícnic Jazz a Terrassa / Nebridi Aróztegui

Eren les 12 del migdia i una multitud de gent baixava pel parc de Vallparadís al ritme de jazz amb swing de la Barcelona Jazz Orquestra. Quan ja tothom pensava que la pluja marcaria l’esperada arribada del Pícnic Jazz a Terrassa, el sol s’ha plantat des de primera hora del matí a la ciutat i ens ha regalat als terrassencs una jornada que ben segur es recordarà els pròxims anys.

Després de 3 anys sense poder gaudir del Pícnic Jazz per la covid, avui al Torrent de la Font d’en Sagrera, la ubicació per excel·lència de l’acte, es feia molt difícil poder trobar un espai on plantar una tovalla a la gespa. Famílies, grups d’amics, nens i nenes que corrien amunt i avall han ocupat una bona part de la zona verda i han gaudit de la música en directe i de l’àmplia oferta gastronòmica. En total s’ha registrat un total de 30.000 persones a l’acte. Entre les paradetes que resseguien el camí asfaltat del parc s’oferien entrepans, pasta, tapes i begudes de tota mena perquè els ciutadans poguessin gaudir de la jornada que s’allargaria fins a gairebé les 19 de la tarda. I pels més curiosos també hi havia una Fira del Disc i altres estands amb activitats lúdiques diverses.

Meteorologia a favor

Els nostres veïns de Sabadell tampoc s’han volgut perdre aquest esdeveniment. La Judit és de Sabadell, però avui volia conèixer el Pícnic Jazz en primera persona. “És la primera vegada que vinc, jo soc de Sabadell, però els meus amics de Terrassa m’hi han portat i està superbé”. I el pla d’estrella: “Hem fet el vermut, anirem a veure algun concert i ens quedarem a dinar”, assegurava.

Unes altres que no han volgut perdre’s el pícnic han estat l’Aida i la seva parella. Elles són de Terrassa, però ara també viuen a la ciutat veïna: “Hem vingut a passar el dia i segur que ens quedarem a dinar. Estem contentes que no hagi plogut”, comentaven les dues. I és que el bon temps ha estat en boca de tothom. “Hem vingut a passar el dia i estem contents que no hagi plogut al final perquè no hauria sigut el mateix”, comentava també el Joan i els seus amics, que feien el vermut sobre una tovalla molt a prop de l’escenari. Si miraves al voltant, les ulleres de sol i els barrets eren el complement protagonista.

FOTOGALERIA | Pícnic Jazz a Terrassa

Activitats

L’activitat més multitudinària de l’edició 42 del Festival Jazz Terrassa ha comptat aquest any amb una novetat: el Pícnic Xic, un espai lúdic i familiar situat a l’àrea sud de l’esplanada, adreçat als més menuts i que pretenia enfortir la socialització a través d’entitats dedicades a la infància. AVAN, l’entitat vallesana sense ànim de lucre, ha estat l’encarregada de dinamitzar-lo juntament amb l’associació terrassenca Va de Joc, Terrassenca de Jocs, dedicada a fomentar el joc tradicional.

L’escenari principal ha acollit en directe la varietat de ritmes del jazz: el Jazz amb Swing de la Barcelona Jazz Orquestra, la samba i la bossa nova de Luna Cohen, el flamenco-jazz de Carles Benavent Trio, Raynald Colom i Tomasito, i finalment i per tancar el rhythm & blues d’Acontrablues. Però el 42 Festival Jazz de Terrassa no acaba avui. Fins al 26 de març podrem continuar gaudint de bona música, activitats i amb sort, de molt bon temps.

To Top