Cultura i Espectacles

Arquitectura i dansa a Terrassa

Terrassa serà una de les ciutats que acolliran a sisena edició del Dansa Metropolitana, que se celebrarà del 9 al 26 de març. Enguany, neix un nou projecte que barreja propostes de dansa en espais arquitectònics com la Masia Freixa o la Seu d’Ègara

Més de 330 activitats es podran seguir en el marc de la sisena edició del Dansa Metropolitana, que enguany se celebrarà del 9 al 26 de març en una dotzena de municipis de la demarcació de Barcelona, entre els quals hi ha Terrassa. Seran 118 espectacles amb diversos noms de reconeguda trajectòria internacional internacionals.

En aquesta ocasió, els organitzadors han fet una clara aposta per l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb estils des de la dansa urbana, el flamenc fins a la dansa contemporània. Les produccions es presentaran en una àmplia diversitat d’espais, principalment en espais públics.

A Terrassa, la primera actuació serà a la Factoria Cultural, l’11 de març, que també es repetirà el dia següent. Serà a càrrec del Béjart Ballet Lausanne, que oferirà dues peces de dansa clàssica i dansa amb inspiració grega.

El dia 12 de març es podran seguir dos espectacles, una la Masia Freixa, amb l’actuació especial dels alumnes de les escoles de dansa de la ciutat Arte Dance Terrassa, Estudio de danza Esther Anton i Neit Danza, amb coreografia d’Albert Bassas, i l’altre al Teatre Alegria, on la companyia de Gaston Core oferirà un solo de dansa contemporània.

Sèrie de televisió

Fama” d’Alan Parker, es podrà visionar el 15 de març al Cinema Catalunya. La trama, força coneguda, gràcies fonamentalment a una sèrie de televisió, situa a un grup de joves músics i ballarins que es preparen a una acadèmia de Nova York per triomfar algun dia en el món de l’espectacle.

L’endemà serà el torn de “Romeu i Julieta Beyond the words”, amb Michael Nunn i William Trevitt, al Cinesa Parc Vallès. Es recrea la història d’amor que va imaginar William Shakespeare, amb música de l’Orquestra de la Royal Opera House, i amb una experiència única de la història, narrada a través de la dansa i presentant l’actual generació d’estrelles del Royal Ballet.

Tres dies més tard, el 19 de març, actuarà al Teatre Alegria el creador David Ymbernon, amb espectacle anomenat “Latung La La en dansa”, en el qual incorpora la dansa, fusionant-la amb el seu particular treball escènic, ple de poesia, objectes i imatges oníriques.

El dia 25 de març i a la Seu d’Ègara, serà el moment de viure un projecte d’intercanvi i creació artística de dansa entre Euskadi i Moçambic. Es tracta de “Otempodiz”, a càrrec d’Ertza, sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta, i “Pan y Rosas”, interpretat per Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos (Aina Lanas) i Tina Martí.

El mateix dia, però a la Factoria Cultural, actuació d’Acosta Danza amb l’espectacle “Spectrum”, cinc peces que porten el segell de la Cuba més moderna i contemporània. El dia 26 es tancaran els espectacles a Terrassa, concretament al Teatre Principal, amb “Las cantatas eufóricas”, amb Josefina Gorostiza amb tres papers, el de directora, de coreògrafa i també el d’intèrpret.

A més de Terrassa, el Dansa Metropolitana també passarà per poblacions com Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans, amb un total de 80 passis en sales i 101 passis gratuïts en espais no convencionals.

To Top