Cultura i Espectacles

Aterballetto, accent italià per encetar la temporada de dansa de LaFACT

Fragment de "Secus" / DT

LaFACT comença els seus 40 anys de celebració de la temporada de dansa amb un triple bill contemporani interpretat per Aterballetto. Serà aquest diumenge a les 18 hores a l’escenari ubicat a La Rambla.

La ciutat italiana de Reggio Emilia és la seu d’Aterballetto des de 1977. Al llarg d’aquestes més de quatre dècades, la companyia ha anat conreant reconeixements a nivell mundial on s’ha aplaudit la seva capacitat per produir peces sobre una àmplia varietat d’estils musicals, des
de la música clàssica fins al pop-rock.

“Dreamers” és un triple bill contemporani que compta amb el segell d’Ohad Naharin, coreògraf del Batsheva Dance Company i dels coreògrafs d’Aterballetto Philippe Kratz i Diego Tortelli.

El programa està dividit en tres peces. La primera és “Secus”, una peça que exalta la tècnica dels setze ballarins que formen la companyia italiana.. la segona és “0”, peça en el que l’objectiu final de la humanitat és aconseguir la immortalitat. Un concepte que és representat a l’escenari a partir de l’esdeveniment d’intel·ligència artificial que es va produir el 2017 a Hong Kong on per primera vegada dos robots humanoides interactuaven entre ells. I el tercer és “Shoot me”,  Inspirada en imatges d’esdeveniments que busquen allò que ens uneix a un grup i que alhora ens permet no perdre la veu. Exactament al contrari d’una desfilada militar o d’un míting polític.

Aterballetto, accent italià per encetar la temporada de dansa de LaFACT
To Top