Cultura i Espectacles

Gran festa amb Litus

El cantautor terrassenc presenta a la Cava el seu disc “Chadanaca” amb moltes sorpreses

El cantant terrassenc Litus

A pocs dies de celebrar Nadal, el músic terrassenc Litus, nom artístic de Carles Ruiz Bosch, fa un dels seus últims concerts de la gira “Chadanaca Tour” a Terrassa, a la Nova Jazz Cava (avui dissabte, a les 22 hores), un espai amb el qual manté un idil·li especial. “És el meu escenari preferit perquè a la Cava vaig fer el meu debut discogràfic l’any 2007 i és molt còmode”.

El cantautor ha preparat aquest retorn a la seva ciutat com una gran festa. “Vinc amb un disc de repertori que ja està molt rodat, amb tota la banda sencera. És un treball que té estils diversos, té moments de rock i més delicats”. I està content perquè estarà acompanyat d’artistes de Terrassa i de fora que s’han creuat en la seva carrera. Els noms són reconeguts. Pujarà a l’escenari el Quartet Brossa, amb qui manté col·laboració i sintonia, i un conjunt de veus femenines que prenen el rostre de la Gemma Humet, l’Alícia Rey, de Sense Sal, la Beth i l’actriu Marta Castillo. “En aquest concert estaré rodejat de dones”, diu amb entusiasme. “Totes són d’excel·lència” i afegeix sobre Marta Castillo que la va conèixer aquest estiu i que està preparant un projecte musical amb ella.

Litus presentarà “Chadanaca o el gozo aterrador de bailar al borde del tejado” (U98 Músic, 2022), un disc que ha girat per una quinzena de capitals espanyoles amb un gran èxit. I alternarà els temes de l’àlbum amb altres anteriors que fa temps que no sonen. “Estaré amb una banda i uns convidats de luxe i confio que el públic que vingui ho gaudeixi tant com nosaltres”.

Moltes alegries

El músic, acompanyat sempre de la seva guitarra, està satisfet de la recepció que ha tingut aquest disc de nom exòtic que prové d’un terme bengalí i que adverteix que fer un mal pas ho pot engegar tot a rodar. “És un disc que m’està donant moltes alegries, malgrat que la gira es va concentrar en dos mesos i va ser molt i intensa. Però m’ha generat molta creativitat i energia. Tant és així que ja estic preparant un disc nou que sortirà cap al març o abril de 2023. Serà en format duet amb artistes que admiro molt”.

De “Chadanaca”, el públic ha vibrat amb “Cuántica”, un tema d’amor que demostra que les segones parts poden ser bones. Ell, personalment, tria “Pájaros del Desván”, una cançó que parla de Terrassa i de com va anar trobant el seu camí professional que el va dur a Madrid, on va créixer com a músic i com a actor. Aquests ocells que fan estada a unes golfes són la metàfora també dels somnis no complerts, però amb l’esperança que sempre hi ha una porta oberta i algun d’ells es pot fer realitat quan ja no el perseguies.

Litus ha tingut la sort de consolidar-se com un dels referents en el seu estil de pop i rock durant els 12 anys que ha estat a Madrid. Aquest 2022 va fer les maletes per tornar a Terrassa. “Han estat uns anys meravellosos. Vaig cultivar flors i ara les puc olorar a la meva ciutat, a prop del parc de Vallparadís, i gaudir molt”. El cantant demana als Reis que no li falti feina. I avança que el seu desig ja deu haver arribat a Ses Majestats, perquè té nous projectes amb El Terrat amb qui va estrenar el musical “¡Chakapum!” aquest 2022. 

Gran festa amb Litus
To Top