Cultura i Espectacles

El viatge solidari d’una doctora jubilada

La pel·lícula es projectarà el dia 16 de desembre a l’escola Nova Electra

Una escena del film amb Carmen Machi

La programació del cicle Gaudí de la Filmoteca de Catalunya presenta aquest desembre “La voluntària”, una pel·lícula que planteja una reflexió sobre la solidaritat i que té com a protagonista a la gran actriu Carmen Machi. La sessió a Terrassa arribarà el dia 16 de desembre, a les 21 hores, a l’escola Nova Electra del barri d’Ègara.

El segon film de Nely Requena és la història d’una doctora jubilada (Carmen Machi) que, cansada de comparar-se amb les seves amigues que són àvies, decideix viatjar a un camp de refugiats a Grècia on, aparentment, necessiten gent com ella. Un cop allà es trobarà una realitat totalment diferent de la que esperava i haurà d’assimilar els límits que existeixen entre l’amor i la necessitat de sentir-se útil. La intenció del film va més enllà i planteja el dilema de quan l’altruisme respon més a la necessitat d’omplir un buit o suplir una carència que no pas a un acte de generositat.

55 municipis

La pel·lícula parteix del guió propi de Nely Requena i escrit amb Eduard Solà i Valentina Viso. Es va estrenar el passat mes de juny i ara es pot veure en la versió original en castellà, aquest mes de desembre, en 55 municipis de la demarcació de Barcelona, entre aquests Terrassa i a l’escola Nova Electra. El cicle Gaudí compta amb el suport de la Diputació de Barcelona com a circuit estable de cinema català.

El viatge solidari d’una doctora jubilada
To Top