El Cine-Club d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals reprèn l’activitat el proper dijous 3 de novembre amb la projecció de “El desprecio” de Jean-Luc Godard. La sessió, d’entrada lliure amb taquilla inversa, se celebrarà a la sala Joaquim Vancells del Cercle Egarenc (C/ Sant Pere, 46) i començarà a les 19 hores. La projecció serà en versió original subtitulada.
“El desprecio” (“Le mépris”, 1963) de Jean-Luc Godard, amb Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance i Fritz Lang, és una adaptació de la novel·la del mateix títol d’Alberto Moravia, publicada l’any 1954. És una història de “cinema dins del cinema” i alhora la crònica del final d’una relació.
Rodada en bona part a l’illa de Capri, en una casa propietat de l’escriptor Curzio Malaparte, compta amb fotografia de Raoul Coutard, producció de Carlo Ponti i banda sonora de Georges Delerue.
Jean-Luc Godard (1930-2022) ha estat un dels directors més importants del cinema francès. Va debutar l’any 1959 i es va mantenir en actiu fins el 2018. Fou un dels membres destacats del corrent conegut com nouvelle vague, que en el seu moment va revolucionar el món del cinema i al qual pertany la pel·lícula que projectarem dijous.
Les seves obres van guanyar premis en festivals com els de Cannes, Venecia i Berlín i l’any 2010 l’Acadèmia de Hollywood li va concedir un Oscar honorífic.
Entre les curiositats del film, l’equip del cine-club destaca algunes coses com que Fritz Lang s’interpreta a ell mateix i el propi Godard fa una petita intervenció com a actor. També han explicat que el rodatge es va allargar més del compte a causa de les freqüents interrupcions dels “paparazzi”, que no paraven de perseguir la Brigitte Bardot, aleshores una de les actrius més famoses del món. En un primer moment Godard havia proposat el paper protagonista a Kim Novak i el productor Carlo Ponti a la seva dona, Sophia Loren, mentre que el personatge de Jack Palance l’havia de fer inicialment Frank Sinatra i el de Michel Piccoli, Raf Vallone.
El manuscrit del guió de la pel·lícula va ser subhastat fa uns anys per 144.000 euros. Godard treballava sovint sense guió però en aquesta ocasió en va escriure un de 132 pàgines.