La Temporada d’Arts Escèniques (TAE) de Terrassa presentarà el cap de setmana 5 i 6 de novembre un conjunt d’espectacles destinats al públic familiar.
Del cartell programat cap destacar “Frank, la increïble història d’una dictadura oblidada”, un espectacle que repassa la història real del dictador Francisco Franco i la dictadura, fins a arribar a la democràcia d’una forma fàcil i propera. L’ obra és una creació i direcció de Clara Manyós i Xesca Salvà, sobre una daptació del conte homònim de Ximo Abadía, i ha comptat amb la producció del Teatre Lliure. La proposta es desenvolupa com un joc escènic, i un exercici de memòria i de reflexió per a infants sobre el feixisme i les dinàmiques dictatorials. Es representarà el diumenge 6 de novembre a les 18 hores al Teatre Alegria. Està recomanat per a infants a partir de 7 anys.
Després de la funció hi haurà la possibilitat de participar al Taller de Petties Crítitques a l’espai del bar del Teatre Alegria. L’objectiu del taller, d’una durada de 30 minuts, és apropar la noció de la crítica teatral als infants, no per formar crítics sinó perquè les eines que fa servir la crítica fomenten una actitud activa de l’espectador.
Altres propostes:
“Infinitus”. L’espectacle convida als infants a endinsar-se en una realitat desconeguda, a través
de diferents recursos com els colors, els sons o el surrealisme. Es representarà el dissabte 5 de novembre a les 12 hores a la Biblioteca Central de Terrassa. Té una durada de 35 minuts i està recomanat a infants a partir de 6 anys. En aquest espectacle, la seva creadora Magda Puig Tores explora a través del teatre de paper i els mecanismes del “pop up”, què passa quan tot el món que coneixes desapareix i t’has d’endinsar en allò desconegut.
La peça es va estrenar la temporada passada al Teatre Lliure de Barcelona i està enfocada al públic familiar i escolar. Andreu Martínez Costa és l’intèrpret i el manipulador dels elements en escena i Alexander MacSween n’és el compositor.
Doble sessió de curtmetratges al centre cívic Avel·lí Estrenjer
“Faust i jo”, curtmetratge a partir de Faust de Johann Wolfgang von Goethe amb dramatúrgia i direcció d’Anna Maria Ricart Codina i l’artista visual Magda Puig Torres. El curt està recomanat a infants a partir de 6 anys i es podrà veure el dissabte 5 de novembre a les 17 hores al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer, té una durada de 20 minuts i és gratuït. Compta amb la interpretació de Queralt Casasayas Reguant.
A la sessió s’explica la història de Faust a través dels ulls d’aquest gos, que aquí és una gossa que campa sola, que es mira el món amb ulls sempre encuriosits i que és feliç amb el que té en cada moment. I el nostre Faust, qui és? És l’home contemporani (o la dona contemporània); una persona que mai té el que desitja perquè, quan ho aconsegueix, ja no ho vol i ja té un altre desig a satisfer. És algú que viu en aquest temps que ens empeny a a desitjar eternament, i que ens transforma, per tant en algú eternament insatisfet.
A continuació es projectarà ” La vida es sueño” de Pedro Calderón de la Barca, amb dramatúrgia i direcció de Lucía Miranda i animació de Javier Burgos. El curt està recomanat a infants a partir de 7 anys i es projectarà el mateix dissabte 5 de novembre després de “Faust i jo”. La interpretació està a càrrec de l’actriu Muntsa Alcañiz.
En aquesta història hi ha dos protagonistes, l’un té un secret que s’ha de descobrir i l’altre té un embolic amb les seves emocions i necessita ajuda. L’àvia que narra la història farà preguntes i plantejarà enigmes que interpelaran als infants. Aquesta peça té una mica de viatge, també una mica de tutorial perquè els infants facin la seva pròpia versió a casa. La temàtica de fons és la llibertat, la capacitat de canviar la teva vida, o els drets dels homes i les dones, presentats d’una manera divertida i entretinguda.