Cultura i Espectacles

Doble sessió d’homenatge al públic

El televisiu Quim Masferrer repeteix a La Factoria Cultural aquest cap de setmana amb dues entregues de “Bona Gent”, una funció única i irrepetible en la qual el protagonisme passa a ser totalment dels espectadors

Quim Masferrer repeteix visita a La Factoria Cultural i també repeteix espectacle. El popular presentador televisiu torna a Terrassa amb “Bona Gent”, que es podrà seguir aquest dissabte i diumenge, i en el qual el protagonista és, indiscutiblement, l’espectador. Es tracta d’un format on cada sessió és única i irrepetible. Dissabte, la funció s’iniciarà a les 21 hores. La de diumenge serà a les 18 hores.

L’objectiu de “Bona Gent” és senzill, però curiós a la vegada. Masferrer es planteja que, durant una pila de temps, el públic “ha aplaudit actors, actrius, dramatúrgies, escenografies o directors” i toca fer una mena de taquilla a la inversa, si més no a nivell de papers. I el paper protagonista d’aquest espectacle és l’espectador.

El presentador, nascut a Sant Feliu de Buixalleu, l’any 1971, a “Bona Gent”, vol fer un homenatge al públic “en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista”, o millor dit “molts protagonistes”, que són els que “escriuran l’argument d’aquesta experiència”. Un espectacle que defineix com honest i ple de veritat i, en el qual, Masferrer té la intenció de convertir-se en l’espectador del seu propi públic.

Moltes similituds

En gran part, aquest format té moltes similituds amb el programa que Masferrer fa a TV3, “El Foraster”. En aquest “Bona Gent” fa aflorar anècdotes i experiències personals dels espectadors assistents, tal com fa amb els habitants dels petits pobles de menys de mil habitants de Catalunya. Es tracta d’un format que ha tocat l’èxit televisiu i també el teatral.

De ben jove, Masferrer va començar a escriure els seus propis guions teatrals i va fundar la seva primera companyia, l’any 1998. Es tracta de “Teatre de Guerrilla”, de la qual n’és el director, l’autor dels espectacles i actor. Ha rebut premis i reconeixements de renom, com per exemple el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes, l’any 2000 per la seva trajectòria com a autor teatral. Un altre guardó destacat va ser el Premi Ondas al Millor programa de televisió no estatal pel programa “El Foraster”.

Alguns dels espectacles rellevants amb “Teatre de Guerrilla” són “Teatre Total”, de l’any 1998, “Som i Serem”, de 1999, “El Directe”, d’un any més tard, “EEUUROPA”, de 2003, “Somos lo que Somos”, de 2006, “Fum”, de 2008, Humo, de l’any següent, “El Xarlatan”, de 2010, “El Charlatán” de 2011, “Temps”, de 2012, “Tiempo de l’any 2016, Bona Gent, que va crear a 2018 i “Moltes gràcies”, de l’any 2020.

Masferrer també ha escrit i dirigit diversos guions per a diferents programes radiofònics de RAC1 i Catalunya Ràdio, i televisius de TV3 i el Canal 33. En la seva faceta com a actor ha participat en programes com “Càsting”, “Romans a la Catalana”, “Fent Amics”, “Set de Nit”, “Jo vull ser”, “El Club” i “Caçadors de bolets”. Des de l’any 2013, va començar a liderar “El Foraster”, com a presentador i guionista. Actualment, per TV3 s’està emetent la vuitena temporada d’aquest programa.

To Top