Cultura i Espectacles

Més addictes al cine de por

La marató de Les 12 h fantàstiques ja s’ha assegurat uns 150 espectadors per sessió

Una escena del film "Malnazidos" de l'Escac, on té un paper destacat Manel Llunell

El Cinema Catalunya de Terrassa es prepara per acollir la tercera edició de Les 12 h fantàstiques, una marató de sis films de terror i fantasia que se celebrarà el dissabte 22 d’octubre. Durant tot el dia, el públic amant d’aquest gènere cinematogràfic podrà gaudir d’una selecció de títols destacats dins la història del setè art, amb l’objectiu de celebrar una jornada de caràcter popular i festiu i, alhora, acostar el cinema municipal a tota mena d’espectadors.

El ritme de venda d’entrades i abonaments està sent molt superior al d’anteriors edicions i és per això que l’organització recomana comprat els tiquets i entrar a la sala amb antelació. Aquest dimecres s’havien venut 120 abonaments, el que representa quatre vegades més que en l’edició anterior, i 109 entrades individuals (aquestes es van posar a la venda fa una setmana). Tot plegat, la marató ja s’ha assegurat uns 150 espectadors a cada sessió.

La jornada arrencarà amb l’obertura de portes a les 10.30 hores, on tothom qui no hagi fet podrà recollir el seu abonament i anar agafant lloc a la butaca. Després d’una breu presentació, a les 11.30 hores, s’apagaren les llums per gaudir de la projecció de tot un clàssic del gènere fantàstic: “Los Goonies”, un film d’aventures que va deixar la seva empremta entre el gran públic durant la dècada dels 80 i que encara agrada a petits i grans.

En aquesta tercera edició de Les 12 h fantàstiques s’aniran succeint diverses sorpreses al llarg de la jornada. Actrius i actors de la companyia terrassenca Les Pisanes ajudaran a crear un ambient immersiu amb les seves performances. A més, entre els assistents amb abonament se sortejaran entrades de cinema, una samarreta i una dessuadora de l’esdeveniment, un abonament per a la següent edició o una sessió de tatuatges.

Després d’una pausa per dinar, la marató continuarà durant tota la tarda i fins passada la mitjanit. A les 14.15 hores serà el torn d’una de les pel·lícules més icòniques de la història del cinema de terror: “El Resplandor”, de Stanley Kubrick, que es projectarà en versió original subtitulada en castellà. Seguidament, a les 17 hores es podrà veure “Malnazidos”, un film amb segell de l’ESCAC, coprotagonitzat per l’actor terrassenc Manel Llunell, que assistirà a la projecció d’aquesta cinta situada a la Guerra Civil espanyola.

A la carta

Com ja és habitual, la selecció de títols de Les 12 h fantàstiques inclou una proposta en 35mm escollida a través d’un sistema de votació en línia. En aquesta ocasió, el film que ha triat el públic és “Braindead” i es podrà veure a partir de les 19 hores. Es tracta de l’òpera prima del cineasta Peter Jackson (conegut per la saga d’“El senyor dels anells”). Una cinta de sèrie B que amb els anys s’ha guanyat la categoria de pel·lícula de culte, barrejant el gore amb l’humor.

Després d’una breu aturada per sopar, la marató encararà la seva recta final amb dues propostes de ciència-ficció molt aclamades per la majoria de cinèfils. A les 21.15 hores començarà “Alien, el octavo pasajero”, obra mestra dirigida per Ridley Scott el 1979, per la que no sembla que passi el temps. Finalment, després d’un petit refrigeri per agafar forces i aguantar fins al final, el públic podrà gaudir de la nova versió de “Dune”, de Denis Villeneuve. Un film futurista, visualment majestuós i amb una trama del tot inquietant.

Més addictes al cine de por
To Top