Cultura i Espectacles

Festa de cinema a la plaça Vella

El cèntric emplaçament acull dissabte tot un seguit d’activitats per acostar a la ciutadania el món del cinema d’una forma amena

El 2018 la plaça Vella ja va acollir una festa per celebrar que forma part de la xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en l'apartat de cinema / Arxiu

La cèntrica Plaça Vella de Terrassa acollirà aquest dissabte una gran festa al voltant del cinema en què hi participen, a banda de serveis municipals de l’Ajuntament de Terrassa, la Terrassa City of Film i el Cinema Catalunya. Entre entre les 10 i les 20 hores, s’han previst tot un seguit d’activitats amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania el món del cinema d’una forma lúdica i amena, en el marc del que s’ha anomenat “Set de Cinema“.

Entre les propostes programades per al proper dissabte, destaquen activitats com un càsting cinematogràfic en què el públic haurà de participar en la gravació d’escenes de terror i on les millors interpretacions podran aconseguir diferents premis. Els  visitants del “Set de Cinema” també podran gaudir d’una àmplia oferta de marxandatge relacionada amb el món del cinema, experimentar en directe com es desenvolupa el procés de maquillatge cinematogràfic o veure diferents projeccions audiovisuals fetes a Terrassa a la pantalla gegant que s’instal·larà a la plaça Vella.

Tot aquest programa estarà amenitzat per les “performance” dels actors i actrius de la companyia local Les Pisanes durant tota la jornada.

La programació, que neix de la voluntat de renovar la tradicional Setmana del Cinema, també inclou la tercera edició de “Les 12 h Fantàstiques“, una marató de sis films de terror i fantasia que se celebrarà el 22 d’octubre al Cinema Catalunya.

La jornada arrencarà a les 11.30 hores amb la projecció de tot un clàssic del gènere fantàstic, “Los Goonies”, però comptarà amb altres títols reconeguts i icònics de la història del cinema com “El Resplandor“, d’Stanley Kubrick, que es projectarà en versió original subtitulada en castellà; “Malnazidos“, un film amb segell de l’Escac coprotagonitzat per l’actor terrassenc Manel Llunell. Els espectadors també podran veure “Braindead“, l’òpera prima del cineasta Peter Jackson, una cinta de sèrie B que s’ha guanyat la categoria de pel·lícula de culte, barrejant el gore amb el sentit de l’humor; “Alien, el octavo pasajero“, l’obra mestra dirigida per Ridley Scott el 1979, i la nova versió de “Dune“, de Denis Villeneuve, un film futurista, visualment majestuós i amb una trama inquietant.

La marató ja ha venut més de 100 localitats. Tant l’abonament complet, com les entrades per a les diferents sessions individuals, estan a la venda al web cinemacatalunya.cat, així com a la taquilla del carrer de Sant Pere. L’abonament per assistir a totes les pel·lícules té un preu de 24 euros, mentre que les entrades per a cada sessió costen 6 euros. La sala del centre de Terrassa obrirà les seves portes per a l’ocasió el dissabte 22 d’octubre, a partir de les 10.30 hores, perquè tots els espectadors que no ho hagin fet prèviament, puguin passar per taquilla a recollir el seu abonament

Les activitats, però, no acaben aquí. Des d’aquesta setmana i fins a finals de mes a la sala d’exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals acull una exposició de pintures i reproduccions de cartells de cinema fantàstic amb obres d’artistes com Marina Garcia, Marta Palmero, Miki Montllor, Octavi Intente, Cayetano Casas, o Cristina Borobia. L’exposició ha estat impulsada pel Cinema Catalunya, juntament amb dos dels promotors de les activitats entorn “Les 12 h Fantàstiques”, Jaume Farré i Marc Girona.

“Som ciutat de cinema i una manera de fer-ho evident és que la ciutadania visibilitzi i experimenti directament aquesta experiència cinematogràfica i audiovisual al carrer. Una gran oportunitat per posar en valor el fet de ser ciutat Unesco del
cinema i compartir amb la ciutadania l’ampli ventall d’oportunitats que suposa per a Terrassa aquest reconeixement”, exposa el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn. “Les noves propostes tenen la intenció d’acostar a la ciutadania, d’una forma lúdica i divertida, el món del cinema en general i el coneixement d’alguns oficis pocs coneguts vinculats al sector, com la direcció de càsting o el maquillatge professional”, explica.

La pel·lícula “Braindead” completarà Les 12 hores Fantàstiques

Festa de cinema a la plaça Vella
To Top