Cultura i Espectacles

L’Ateneu Terrassenc se suma a l’Any Ferrater

Conferència de Jordi Amat sobre el poeta, una de les figures més brillants de la literatura de la postguerra

El poeta Gabriel Ferrater

Considera Jordi Amat, filòleg i escriptor, que el poeta Gabriel Ferrater (1022-1972) és una de les poques figures brillants i decisives de la postguerra civil i, probablement, una de les més mal conegudes. Amat, coneixedor en profunditat de Ferrater, parlarà de la seva trajectòria literària i personal a l’Ateneu Terrassenc. La trobada serà el dimecres 21 de setembre a les 19 hores.

Amb aquest acte, l’entitat egarenca se suma als actes d’homenatge en l’Any Ferrater, donat que es commemora el centenari del seu naixement i el 50è de la seva mort. Per Amat, Ferrater respon a la figura d’un poeta revolucionari, lector excel·lent, professor atípic i baula clau per a la reincorporació del sistema literari català a la modernista.

Destaca que ja era un mite per a tots els que el van conèixer i que es va convertir en llegenda arran de llevar-se la vida que havia anunciat. Remarca el seu poder de seducció quan parlava de literatura, de pintura, de matemàtiques, de lingüística i de tot allò que l’interessava i que ho feia amb molta intel·ligència i saviesa.

Ferrater, en la intimitat, era una persona que es refugiava en la lectura per lluitar contra l’angoixa i la por que l’assolaven. Són notes del propi Amat que ha publicat una biografia de Gabriel Ferrater i de la que ens brindarà el retrat d’un poeta tant atractiu com complex. Ferrater va viure a diversos llocs, entre ells a Sant Cugat, municipi que li dedica un premi poètic.

L’Ateneu Terrassenc se suma a l’Any Ferrater
To Top