Cultura i Espectacles

En marxa una nova edició del concurs internacional de cinema One Shot

El certamen és una de les principals activitats de Terrassa City of Film

Entrega de premis de l'edició de l'any passat

El Coro Vell ja ha obert la càmera de cine per visionar i premiar les obres de temàtica lliure que es presentin a la nova edició del concurs internacional One Shot, que vol dir filmar una història en pla seqüència o un sol pla. Aquest festival internacional de cinema, que compta amb el suport de l’Ajuntament i altres entitats, és una de les principals activitat de Terrassa Ciutat de Cinema, nomenament atorgat per la Unesco. El jurat ja s’ha posat a fer la tria dels curts finalistes, que es podran veure del 24 al 30 d’octubre en 6 sessions públiques. La gala d’entrega dels premis tindrà lloc a la sala Fred Astaire.

La història d’aquest certamen està molt lligada al Coro Vell. Durant 40 anys, des de 1967 a 2007, aquesta entitat va organitzar el concurs cinematogràfic del Rotllo. Era un concurs molt original perquè s’havia de lliurar un rotllo de pel·lícula de 8 mm. de 3 minuts de durada, sense revelar. D’aquesta manera portava a la sala, grans sorpreses a públic i cineastes.

L’any 2004 el cinema de petit format ja quasi havia desaparegut per deixar pas al vídeo i cada vegada era més difícil fer “rotllos”. El Coro Vell va buscar un altre tipus de concurs que substituís el del Rotllo. Així va néixer, amb un concepte diferent, el concurs dedicat al pla seqüència, on la premissa és explicar una història en un sol pla. D’aquest certamen es van fer 9 edicions, fins al 2012, i després es va deixar de convocar. El certamen renovat, com One Shot, es va reprendre el 2020 amb el nomenament de la Unesco com Terrassa City of Film. Té un gran èxit. Aquell any va rebre 1.772 pel·lícules de 102 països i el 2021, amb uns criteris més limitats, va comptar amb 1.200 pel·lícules, de les que se’n va seleccionar 120, i on només 40 títols van acabar formant part del certamen en la seva secció oficial.

En marxa una nova edició del concurs internacional de cinema One Shot
To Top