Cultura i Espectacles

Un Quixot de Telemann pel segle XXI

L’OCT 48 tanca el triplet de concerts del seu desè aniversari a la Seu d’Ègara

El festival es va inaugurar amb un concert de l'OCT 48 amb Carola Ortiz / Lluís Clotet

Què passaria si traslladéssim la bogeria de Quixot a les realitats dels nostres dies? Aquesta és la pregunta que s’ha fet l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT 48) i que en donarà resposta aquest vespre a partir de les 22 h al magnífic recinte de la Seu d’Ègara.

L’últim concert d’aniversari del seu festival, que compleix deu anys, s’endinsa en la suite Quixot de Telemann i amb les paraules del poeta Josep Pedrals. La combinació dels dos elements -música i mots- ens van fer veure la nostra vida actual amb una mica d’humor a través dels ulls imaginaris de Quixot, aquest llegendari i mític personatge que va veure gegants en comptes de molins de vent.

Amb aquesta proposta, l’OCT 48 tanca una nova edició del Festival d’Estiu a la Seu d’Ègara que, una edició més, ha comptat amb tres propostes especials, una mica més que fins ara perquè hi ha el motiu de la celebració.

En el primer concert, el del dijous al vespre, el director i violinista Quim Térmens, es va mostrar molt satisfet, va agrair al públic la seva constància i va desitjar complir deu anys més. Les seves paraules van donar pas a una vetllada que va resultar un descobriment complaent. L’OCT 48 va fer concert amb la cantant, clarinetista i compositor terrassenca Carola Ortiz i el percussionista Martí Hosta.

La simbiosis va ser espectacular. La veu de la Carola va embolcallar el cel de nit a la Seu com un mantell suau. La cantant va oferir un repertori de temes d’arrels tradicionals que ens van fer viatjar cap a països d’occident i orient i cap a maneres de cantar l’enyor, la mort, l’amor, la festa... Carola, que es movia espontània, emotiva i delicada, ho havia definit prèviament, en aquest diari, com un cant a la vida amb els seus clarobscurs. I així va ser. La seva actuació, acompanyada de l’OCT 48 i del percussionista Martí Hosta, va ser excelsa i van constatar que tenim artistes a Terrassa que hauríem de ser més profetes a la seva terra.

El festival va oferir un segon concert ahir, divendres, amb un passeig per les estacions de Vivaldi i més sorpreses perquè va tenir com a músic convidat a Benjamí Scherer Quesada, violí solista establert a València.

Un Quixot de Telemann pel segle XXI
To Top