Cultura i Espectacles

Ressò de talent egarenc

El Festival s’inaugura aquest dijous a les 18.30 hores a la Sala Muncunill. Presenta 21 projectes d’artistes vinculats a la ciutat, com el dissenyador de videojocs Conrad Roset i el dissenyador gràfic Josep Vila

La vocació artística ressona per les parets i carrers de Terrassa. Aquest dijous, el talent es concentrarà a la Sala Muncunill amb la inauguració de l’exposició “Talent Latent, Disseny i creativitat a Terrassa”, que obrirà les seves portes a les 18.30 hores, impulsada pel Festival Latent.

L’exposició vol donar visibilitat al talent emergent egarenc o d’alta vinculació amb Terrassa. Comptarà amb la presència de creatius, dissenyadors i artistes de diferents disciplines que són de la ciutat, o bé hi treballen o estudiat. Es presentaran 21 projectes de disseny gràfic, editorial, de moda, de producte o d’audiovisual. Els noms que encapçalen l’exposició són el dissenyador de videojocs Conrad Roset, la dissenyadora de moda Txell Miras, i els dissenyadors gràfics Xavi Roca (de Run Design) i Josep Vila (Aparentment).

El terrassenc Conrat Roset presentarà un tràiler d’uns 3 minuts del videojoc “Gris”, que va crear amb el seu equip fa quatre anys i que vol ser un “joc casual” pensat per a gent que no ha jugat mai a videojocs. “És un joc molt artístic en 2D on el més important és la narrativa. La història és accessible a tots els públics”, explica Roset. Per crear “Gris”, l’equip es va inspirar en altres pel·lícules i videojocs, especialment en referències del món de Disney i de les pel·lícules d’animació japonesa, nord-americana i europea. Un cop a l’exposició de la Sala Muncunill, el públic assistent es trobarà un cuc, on dins s’hi representarà el tràiler de “Gris”.

Per la seva banda, el dissenyador terrassenc Josep Vila presentarà vuit peces de mobiliari artístic, entre elles miralls, tauletes auxiliars i centres de taula, que més han marcat la seva trajectòria artística des del 2014 i l’han ajudat a fer el salt a nivell internacional. “Busco elements bàsics i els contrasto amb materials carregats. Per exemple, un cilindre, que és una forma geomètrica senzilla, fet de marbre. Vull despullar els elements dels ornaments i deixar-ne només l’essència”, menciona Josep Vila. És la primera vegada que l’artista exposa a la seva ciutat.

Les noves generacions

El projecte vol posar en valor les futures generacions. Per fer-ho comptarà amb la participació de l’Escola d’Art i Disseny, que disposarà del seu espai per a exposar els projectes finals més destacats dels seus alumnes.

La inauguració comptarà a la col·laboració de Moritz, que oferirà una cervesa als assistents. Aquesta exposició està organitzada i produïda per LATENT, un projecte que busca empoderar i promocionar el talent emergent dins de l’àmbit del disseny i la creativitat. Ha comptat també amb la col·laboració de Terrassa Arts Visuals.

Entre els altres artistes participants, l’exposició comptarà amb les obres d’Evil Love, Mariadiamantes, Lúcid, Xavi Martínez, Xoo, La Rectoria, Bakoom, Le Periplo, Lluc Massaguer, Flutter, 27 Lletres, Álvaro Studio, Baku, Toni Castells, Bachs interiors, Joan Moreno, Lacasamira i l’Escola d’Art i Disseny.

Ressò de talent egarenc
To Top